Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mässa för gymnasieeleverna

Med en arbetsmarknads- och utbildningsmässa på Erikslunds- Ljungbergs - och Hushagsgymnasiet vill skolan visa vad eleverna kan göra efter skolan. För vårens studenter väntar ett nytt yrkesliv.
Försvarsmakten, Svenska kyrkan, Arbetsförmedlingen, Högskolan och Yrkesutbildning får eleverna en inblick i.
– Det är ett litet sätt att visa vad som finns, säger Sylvia Krenn, som ordnat mässan för första gången.

På Erikslundsgymnasiet har det varit en mässa för att ge tredjeårseleverna en inblick i arbetslivet som kommer efter gymnasiet.
– Vi vill inspirera och visa vad som händer efter skolan, säger Sylvia Krenn, studie- och yrkesvägledare på Erikslundsgymnasiet.

Det är första gången som de har just den här mässan och flera utställare är inbjudna. Svenska kyrkan, Försvarsmakten, Högskolan Dalarna, Arbetsförmedlingen, Vansbro Järnvägsutbildning är några som är med och berättar om sin verksamhet.
Vid Försvarsmakten är det många intresserade. De berättar för eleverna om vad de gör och har också fått många anmälningar till grundutbildning.

Till mässan kommer tredjeårselever som ska ta studenten i vår.
– Många av eleverna har jobb när de går ut skolan, säger Sylvia Krenn. Vi visar vad samhället har att erbjuda.
Efter mässan ska det också utvärderas för att se vad som behövs och om det blir igen. Vid Arbetsförmedlingens plats på mässan står Anna Billström och informerar. Hon rekommenderar avgångseleverna att på en internettjänst på hemsidan skriva och registrera ett CV.
– Då är det lätt för arbetsgivaren att hitta dig, säger hon.

Ilse Vornanen
ilse.vornanen@daladem.se