Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mästartakter av Ekström – tredje raka VM-segern: "En riktigt skön känsla"

Mattias Ekströms galna form i rallycross-VM bara fortsätter.
På söndagen tog han sin tredje raka seger i mästerskapet.
– Hade det varit fotboll, så hade man kunnat kalla det för hattrick, säger Mattias Ekström till SVT.

Annons

Den tredje deltävlingen i VM-cirkusen kördes i tyska Hockenheim och precis som i de inledande två tävlingarna så var Mattias Ekström stensäker när det väl vankades final.

I kvalet gjorde Avestasonen vad som krävdes och hade fjärde bästa tid.

I semin vred han upp reglagen ytterligare och var där snabbast, och från sin frontposition i finalen så körde han alltså hem tredje raka segern.

– En riktigt skön känsla, hade det varit fotboll, så hade man kunnat kalla det för hattrick, säger Mattias Ekström till SVT.

– Teamet har gjort kanonjobb i helgen, jag är så stolt över grabbarna, själv har jag inte bidragit med så mycket, fortsätter Ekström, som därmed leder VM-serien överlägset.

Den regerande världsmästaren toppar serien på 85 poäng, hela 16 poäng före tvåan, Johan Kristoffersson.

I tävlingarna i Hockenheim var Kristoffersson tvåa och bakom honom körde Timmy Hansen in, vilket innebar en svensk rallycross-trippel i Tyskland.

Senare på söndagen klev Ekström in i sin andra bil, då i den tyska DTM-ligan som hade premiär samma helg, på samma bana.

I lördagens race körde Ekström upp sig från plats 17 till att vara femma i mål.

I söndagens finalheat startade Ekström på tionde position, men hade en bit in i loppet åkt upp sig till en femteplats. Ekström tappade dock mot slutet, och när helgens DTM-tävlingar skulle sammanfattas så var han i mål som elva. Totalt ligger Ekström tia efter den första helgens tävlingar.

Nästa tävling i DTM-mästerskapet körs i Lausitzring om två veckor.