Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström går för seger – i både VM och DTM

Det är rallycross-VM och DTM som gäller för Mattias Ekström även den här säsongen.
Då prioriterar världsmästaren DTM om tävlingarna skulle krocka.
– Sedan får vi se hur det går efter ett par tävlingar och kanske tar vi ett annat beslut där, säger han till Sportbladet.

Förra säsongen slutade med att Mattias Ekström blev Sveriges första världsmästare i rallycross, samtidigt som han körde i den tyska banracingserien DTM men där VM prioriterades framför den tyska serien då chans på VM-guld fanns.

Denna säsong blir det samma upplägg för Ekström som ställer upp i båda kategorierna.

Till en början är det dock DTM som kommer att prioriteras, trots att han har ett VM-guld att försvara.

– DTM har en liten prioritet. Det är samma satsning som ifjol, jag kör båda och krockar det går DTM först. Sedan får vi se hur det går efter ett par tävlingar och kanske tar vi ett annat beslut där, säger Ekström till Sportbladet.

På lördag börjar rallycross-VM när första deltävlingen körs på Formel 1-banan i Barcelona.

Startskottet på vad Ekström hoppas blir en jämn säsong.

En jämn säsong som håller publikintresset vid liv.

– Jag tror att folk följer rallycrossen för att det är så jämnt i toppen och det händer mycket. Jag ska inte säga att F1 är tråkigt, även om jag själv somnade efter starten av premiären, vaknade till efter loppet och kunde konstatera att Sebastian Vettel vunnit sedan han kört om under ett depåstopp, säger han.

Första DTM-tävlingen körs 5 maj på Hockeheim.