Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström nöjd stallmästare i DTM

Mattias Ekström körde hem en fjärdeplats när tyska standardvagnsmästerskapet (DTM) avslutades på tyska Hockenheim under söndagen.
– Fjärdeplats är fantastiskt. För en gångs skull slipper jag släpa hem en trofé, sade Ekström till motorsport-total.com efter loppet.

Ekström som har två DTM-titlar sedan tidigare, befäste i och med söndagens fjärdeplats sin sjundeplats i det totala mästerskapet.
Han är dessutom en del av det Audi-lag som tog hem stallmästerskapet. Stallkamraten Mike Rockenfeller hade ju säkrat förarmästerskapet redan i söndagens lopp, och tog hem total­segern före BMW-förarna Augusto Farfus och Bruno Spengler.

Segrare i söndagens tävling blev den förre F1-föraren Timo Glock, som därmed slog till sin första DTM-seger i karriären.
Detta efter ett rörigt race där det lynniga vädret ledde till massor av platsskiftningar.

Mattias Ekström var med och fightades om segern i racets slutskede, men fick en knuff av spanjoren Daniel Juncadella och tappade ned till fjärde plats.
Fjärdeplacerade Mattias Ekström har hittills aldrig vunnit finalracet på Hockenheim, men vann här i premiären både 2007 och 2008.

Elin Broman/DT