Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Ekström nöjd stallmästare i DTM

Mattias Ekström körde hem en fjärdeplats när tyska standardvagnsmästerskapet (DTM) avslutades på tyska Hockenheim under söndagen.
– Fjärdeplats är fantastiskt. För en gångs skull slipper jag släpa hem en trofé, sade Ekström till motorsport-total.com efter loppet.

Annons

Ekström som har två DTM-titlar sedan tidigare, befäste i och med söndagens fjärdeplats sin sjundeplats i det totala mästerskapet.
Han är dessutom en del av det Audi-lag som tog hem stallmästerskapet. Stallkamraten Mike Rockenfeller hade ju säkrat förarmästerskapet redan i söndagens lopp, och tog hem total­segern före BMW-förarna Augusto Farfus och Bruno Spengler.

Segrare i söndagens tävling blev den förre F1-föraren Timo Glock, som därmed slog till sin första DTM-seger i karriären.
Detta efter ett rörigt race där det lynniga vädret ledde till massor av platsskiftningar.

Mattias Ekström var med och fightades om segern i racets slutskede, men fick en knuff av spanjoren Daniel Juncadella och tappade ned till fjärde plats.
Fjärdeplacerade Mattias Ekström har hittills aldrig vunnit finalracet på Hockenheim, men vann här i premiären både 2007 och 2008.

Elin Broman/DT