Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström säkrade VM–silvret i rallycross

Det blev strid in på det sista målsnöret för att skilja Mattias Ekström och Petter Solberg åt i rallycrossens värld. Inför söndagens sista VM–deltävling skildes svensken och norrman åt av en, ynka poäng där Ekström tillslut drog det längsta strået.

Inför den sista VM–deltävlingen i rallycross hade Mattias Ekström chans på både brons och silver. För att kamma hem den ädlare valören krävdes det att Ekström i detta sista eldprov lyckades slå Petter Solberg på fingrarna – genom att placera sig bättre än norrmannen. När det kom till kritan så stod dalasonen pall för uppgiften när han slutade trea. Före Solberg.

Placeringen gjorde att Ekström inkasserade säsongens andra VM–silver då han även korats som DTM–tvåa tidigare i år. I eftertexterna av andraplatsen så anades ändå en viss besvikelse – över att inte nått hela vägen fram.

– Jag kan inte klaga egentligen, även att jag är årets största förlorare som tvåa i både VM och DTM. Men det är en lång säsong, med två serier som tar mycket energi, säger Mattias Ekström till SVT.

Totalvinnare blev Johan Kristoffersson som i och med seriesegern tog sin första VM–titel i rallycross någonsin.