Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mattias Ekström tvåa på Lausitzring – totaltrea i DTM-serien

Mattias Ekström fortsätter att övertyga i DTM-serien.
På söndagen slutade han på andraplats i tävlingen på Lausitzring och ligger därmed på tredjeplats i sammandraget.
Österrikaren Lucas Auer tog sin första DTM-seger när han körde hem söndagens race.
– Det var ett riktigt bra race för mig, trots att jag startade långt bak, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

Annons

Mattias Ekström tog karriärens första DTM-seger på just Lausitzring och att formen är god understryks av att han i det senaste DTM-racet, på Spielberg förra helgen, körde upp sig från en elfteplats till andraplats.

LÄS ÄVEN: Ekström till attack mot kritikerna: "De behöver förstå vad det handlar om"

Och han levererade även den här helgen när DTM-förarna gjorde upp på Lausitzring.

I lördagens lopp hade Ekström startposition sju och lyckades köra upp sig en placering.

Miguel Molina hade pole position och höll undan till seger, med Jamie Green på platsen närmast bakom.

I söndagens race hade Ekström starposition nio, men efter ett gediget och väl genomfört lopp kunde han ta sig upp i fältet till en slutlig andraplats.

Genom en fantastisk start och ett oerhört snabbt första varv kunde svensken plocka två placeringar. Under varv tre tog sig Mattias Ekström upp till en sjätteplats och när sedan depåfönstret öppnade på varv 16 fortsatte svensken att lägga snabba varv efter snabba varv.

Ekström gick in och bytte till nya däck först på varv 31 och kom sedan ut som femma av desom gjort sina depåstopp, något av en missräkning dock.

– Vi gjorde tyvärr ett lite långsamt depåstopp men jag klarade att ta mig förbi Green och Paffett ganska snabbt ändå.

Väl uppe på en tredjeplats kunde Ekström gå för ytterligare placeringar och på varv 44 smet han förbi Robert Wickens och var uppe på andraplatsen.

– Jag kände att jag hade en bra bil, så jag väntademed att byta däck. Funkar taktiken så blir det lite av happy hour på slutet närman kan köra förbi på färskare däck, säger Mattias Ekström.

LÄS ÄVEN: Ekström sexa på en av favoritbanorna

Före sig i mål hade han bara Lucas Auer, som höll undan från sin pole position, och i mål hade distanserat Ekström med 3,7 sekunder.

Ekström som i sin tur hade 2,6 sekunder ner till trean, Robert Wickens.

I sammandraget, efter tre av nio tävlingshelger, leder Wickens på 58 poäng, tre före tvåan Marco Wittman. Ekström på tredjeplatsen har 46 poäng.