Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MC-helg i Avesta

Det blir en stor motorcykeldag i Avesta lördag.

I Hyttan startar på förmiddagen Moon Bike Show. Det är Håkan Johansson som sommartid anordnar träff för hembyggda och mobilmålade bilar på Näs IP, som nu för tredje året flyttar in i Hyttan och Verket. Men nu, vintertid, är det motorcyklarna som står i fokus. Välputsade, färggranna och - annorlunda. Utställningen avslutas som sig bör med party i samma lokal med rock´n'roll-tema och Go Getters som uppträder på scenen.
På Lillsjöns is arrangera samtidigt föreningen Galtholmen en dragracingtävling. Det handlar om tävling Isracet med 201 meter drag på is.
Tävlingen är indelad i en öppen och en tävlingsklass på cykel. Kravet på deltagarna är att det får vara maximalt 10 mm dubbutstick, cyklarna ska ha minst två cylindrar, det ska finnas dödmansgrepp samt förarna ska vara iförd vettiga kläder.
För en vecka sedan plogades isen, som nu mäter cirka 40 centimeters tjocklek.