Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

... med Erika Fahlgren

Annons

Har du ingen aning om vad du ska hitta på i nöjesväg i veckan? Då ska du fortsätta läsa - här kommer en snabbguide till vad som händer i länet de närmaste dagarna. Har du själv ett tips? Skicka det till noje@daladem.se

Tisdag

Jenny Ståbis från Orsa spelade på visfestivalen i Malungsfors härom helgen. Solen sken, gräset var grönt och hennes vispop väldigt fin. Nu spelar hon, tillsammans med ett helt gäng andra, på Tisdagskul i Rättvik. Gatufesten i centrum drar igång redan tidigt på eftermiddagen och fortsätter till mitt i natten.

Onsdag

Om tisdagar är det som gäller i Rättvik på sommaren är onsdagar definitivt Orsas dag. Orsayran, eller onsdagsyran som folk säger, är en gatumusikfestival som verkligen lever upp till namnet.
Här spelas det i varje hörn. Om du vill få en glimt av exakt hur uppsluppen stämningen är kan du kolla in reportaget från premiären på DDTV. Gå till dalademokraten.se.
Ett annat tips är Kalle Baah som spelar på Club Etage i Falun.
Torsdag

Daldansen drar igång i Hedemora. Det betyder folkfest och en hel hög artister som spelar: Sanna Nielsen, Petter, Mimikry, Rootvälta, Ebba Gold, Ismen, Vincent, Alice In Videoland och Stiko Per Larsson. Bland andra.
Festivalen håller på till och med söndag.


Fredag

Ingen har väl missat dokusåpan ”Var fan är mitt band?” där Magnus Uggla reste land och rike runt för att hitta nya talanger att ta med sig ut på sommarturné. Till slut fastnade han för Olle Häggberg och Johan Nordin på bas och keyboard. Båda kommer från Dalarna. Så om du vill skråla med till ”Jag mår illa” och samtidigt kolla in hur de sköter sig på scenen har du din chans.
Annars händer det grejer i Gagnef den här helgen. Festivalen Skankaloss drar igång med uppträdanden, konst och en massa annat.


Lördag

Magasinet i Falun ordnar en tribute-kväll till Johnny Cash. Vilken bra idé, var det första jag tänkte. Jag önskar innerligt att jag hade fått chansen att se Johnny Cash och June Carter i en skön duett. På en scen, i verkligheten. Eftersom det redan är försent tröstar jag mig med att titta på den briljanta ”Walk the line” med Joaquin Phoenix och Reese Witherspoon i huvudrollerna.Söndag

Vad passar bättre än att avsluta veckan med Dan Andersson-veckans ”Helgdagskväll vid timmerkojan”. Sofia Karlsson är inte den enda som kan sjunga Dan Andersson. Saxdalens manskör sjunger visorna med sån inlevelse att jag nästan känner milröken och lukten av granskog hemma i vardagsrummet. På söndag är det den rätta miljön - Skattlösberg - som gäller.

Mer läsning

Annons