Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med Lasse Arnheim och Droppen Sundström

Annons

Lasse Arnheim och Droppen Sundberg bjöd på visor och berättelser på Thunströmska köpmansgården, det mesta självskrivet som de också kallar sin föreställning.

En akustisk gitarr och ett rutigt block med blyertsanteckningar är deras enda rekvisita. Och mer behövs inte. Stolarna på den lilla innergården fylls till sista plats. Det blir en omedelbar närkontakt med publiken där nyanserna garanterat går fram.
De bjuder på en prestigelös och finstämd föreställning, han sjunger och läser någon dikt, hon berättar korta historier, skrönor och läser en dikt. Han inleder med Cornelis Vreeswijks Fredrik Åkares morgonpsalm. .Hon fortsätter med en berättelse hon tidigare bara dragit muntligt på berättarkvällar under temat "rysliga berättelser." Den handlar om en kvinna i en by utanför Mora som finner en bok i ett ödetorp. Boken berättar hur man stoppar åldrandet men det visar sig att hon måste betala ett pris för att trollformeln ska få kraft.

En visa om att dela sin längtan med världen


Lasse Arnheim fortsätter med en visa som han skrev för en vecka sedan som handlar om att dela sin längtan med världen. Så poetiskt uttryckte sig kvinnan han mötte för 30 år sedan. En parentation över en kärlek som inte återvänder, kallar han den finstämda berättelsen i tio korta verser.
Droppen Sundberg fortsätter med en humoristisk berättelse om grannrelationer. Och en dikt som handlar om att radera. Hon berättar att när hon ville höra orden han sade och han slutade tala så sköt hon honom. "Och penslade kärleksfullt hans läppar med Tippex."
Två halvtimmeslånga framträdanden ingår liksom fikat däremellan. Det kan bli fler föreställningar på Thunströmska längre fram. Men närmast har de bägge bokat Visingsö, Smedjebacken och olika platser i Skåne. De kommer också att uppföra en dramatiserad vandring i Björnhyttan i Grängesberg i Ludvika kommun under Dan Anderssonveckan. De bägge möttes på en filmpreimär 2001 och en vänskap klickade till, berättar hon.KRISTINA VAHLBERG
023-475 61
kristina.vahlberg@daladem.se