Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Med tre år till VM får Holmens ungdomar åka till Fagersta för att träna


Nu är det färdighoppat i hoppbackarna på Kvarnberget.
- Vi vågar inte ha våra ungdomar i de backarna, säkerheten är för dålig, säger Holmens IF:s Per Balkåsen.
Klubbens ungdomar får nu träna i andra anläggningar; närmaste backe finns i Fagersta.

Underhållet och skötseln har i flera år varit eftersatt i de fyra hoppbackarna på Kvarnberget i Falun.
Den största backen har inte använts på flera år.
Och inför årets säsong har klubben Holmens IF tvingats fatta beslut om att det inte kommer att bli någon hoppning alls på Kvarnberget i vinter.
- Säkerheten är helt enkelt för dålig, det handlar om allt ifrån trappor till själva backarna. Vi vågar inte ha någon verksamhet där med våra ungdomar. Det är klart att detta ställer till stora bekymmer för oss, säger Holmens IF:s Per Balkåsen.

Så era ungdomar kommer att få åka till andra backar för att träna?
- Ja, så är det. Den närmaste backen finns i Fagersta, säger Balkåsen.
2015 står Falun som bekant värd för skid-VM, och där har hoppbackarna en central del. De stora hoppbackarna ska byggas om till dess, och de ska användas både i specialbacke och i nordisk kombination.
I samband med Faluns VM-kandidaturs slutspurt sattes spadarna i backen för att inleda byggnationen av nya ungdomsbackar på Lugnet, men det bygget har helt stannat av.
Och det gör att Holmens IF:s ungdomar tvingas bege sig till andra orter för att träna med bara tre år kvar till VM-festen.

MÅRTEN LÅNG
023-475 10
marten.lang@daladem.se