Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men backen Patrik Eklund tar time-out

I kväll spelas en viktig streckmatch i FM Mattsson Arena, då Bofors kommer på besök. Och för Brynäs-lånet Emil Sandin är det debut i Mora-dressen:
- Jag ska försöka tillföra fart och fläkt, säger 22-åringen.

Mora är på jakt efter att i första hand ta sig upp på en play-off-plats till kvalserien. Och det lag som ligger på positionen närmast över dalalaget i tabellen, Bofors, kommer på besök till FM Mattsson Arena i kväll.
Då kommer lånet från Brynäs, Emil Sandin att göra sin första match i sin nya klubb (Sandin kommer att spela med Mora fram till jul).
- Jag kom till Mora i torsdags och har hunnit med att göra två träningar med laget, säger Sandin som gjort 143 elitseriematcher (samtliga för Brynäs och noterat 8 mål och 28 assist). Men faktum är att kvällens tillställning blir Sandins allsvenska debut:
- Jag har inte så bra koll på allsvenskan, så jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mej. Men allsvenskan håller bra klass, skillnaden mot elitserien borde väl vara att tempot inte är riktigt lika högt. Men jag ska inte fundera så mycket, utan det är bara att gå in och köra. Det ska i alla fall bli väldigt kul.

Vad ska du bidra med i Moras spel?
- Jag ska försöka tillföra fart och fläkt, och så hoppas jag kunna hänga dit en puck också. Sedan spelar Morgan Hassel (från Avesta) i Bofors, och vi har spelat tillsammans i Brynäs, så han ska jag trycka till lite extra, säger Sandin med ett skratt.
Och Mora-tränaren Harald Lückner är förstås glad att ha fått in Sandin i gänget:
- Han är en energispelare, och det har märkts på träningarna att han verkligen är spelsugen.

Eklund tar time-out

I Mora saknas Alexander Hilmersson (som väntar på ljumskoperation), dessutom har backen Patrik Eklund tagit en time-out:
- Patrik har haft en fruktansvärd otur med skador. Båtbenet gick av och sedan hade det inte läkt som det skulle vilket innebar att han tvingades operera om det. Och dessutom åkte han på en stenhård smäll på handleden. Det är klart att det tär på psyket, så han ska vila huvudet ett tag. Men jag tror och hoppas att Patrik snart är tillbaka, säger Lückner.
MÅRTEN LÅNG