Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– men en gång glömdes Peter Ijeh bort

Brage åkte på söndagen på sin tredje raka förlust när tabelltvåan Syrianska tog en väntad seger med 1–0 (0–0).
Det var också tredje matchen i rad som Brage fick gå mållöst från planen.
Syrianska vann rättvist, men med lite tur – den medvind Brage hade under vårsäsongen – kunde det ha blivit en poäng för Brage saknade inte chanser även om Syrianska hade fler.

Det blev en väntad matchbild där bollskickliga Syrianska förde spelet, medan Brage mest fick försvara sig.
Det var väntat och Brage gick in för att motståndarna inte skulle komma in i boxen. Det lyckades bra och dessutom var Brage skickligt på att ställa motståndarna offside. Tio gånger blev Syrianska avblåst för offside.
- Vi följde matchplanen till punkt och pricka och i jämförelse med matchen mot Ljungskile var det ett rejält lyft, säger Bragetränaren Lennart ”Kral” Andersson.

Matchvinnare blev Peter Ijeh som dryga två minuter in i andra halvlek omarkerad kunde nicka i mål. Ett par minuter senare hade Ijeh ytterligare ett jätteläge att göra mål, men sköt då över.
- Ijeh är duktig på att smyga sig in mellan backarna. Det hade vi koll på, utom vid ett tillfälle. När han gjorde målet var vi inte riktigt vakna och han kunde ostört nicka i mål, påpekar Bragetränaren.

Helt chanslöst var dock inte Brage. Med lite tur kunde Johan Eklund ha blivit tvåmålsskytt. I den första halvleken blev han frispelad av Daniel Åkervall, men skottet blev för löst. Tjugo minuter in i andra halvlek fick han nästa chans, men i bra läge sköt han utanför.
Men närmast mål var Niklas Forslund i den 88:e minuten när han efter en hörna så när hade gjort mål.
- Men tyvärr dök en spelare upp med en tå på mållinjen, konstaterade Lennart Andersson.

Tre av de spelare som saknades mot Ljungskile, Gerhard Andersson, Håkan Malmström och Niklas Sandberg var tillbaka och det gjorde att Brages defensiv var stabilare än mot Ljungskile.
Nu råkade Brage ut för en jobspost redan efter dryga sju minuter när Robbin Sellin tvingades lämna planen efter en sträckning.
- Han slog upp sin gamla fotskada. Vi får väl se efter en undersökning hur allvarligt det är, säger Lennart Andersson.
Dessutom drog Magnus Tappert på sig sin tredje varning och är därför avstängd när Brage möter Landskrona hemma nästa måndag.
- Men då är ju Johan Persson och Jon Åslund tillbaka.

Trots förlusten gjorde Brage en helt okej match.
- Vi får komma ihåg att det var ett lag på en allsvensk plats vi mötte. En av de svåraste bortamatcherna och ändå var vi nära att ta poäng.
Närmast väntar en ny svår match, Landskrona hemma på Domnarvsvallen.
- Nu skall vi smälta det här och försöka ta med det bästa från den här matchen till mötet med Landskrona.
Och då gäller det att Brage hittar målet igen.
SVEN-ERIK KARLSSON