Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men Hotell- och resturangprogrammet tappar elever

Ovanligt många vill gå gymnasiet i Borlänge. Men Hotell- och restaurangprogrammet har tappat i antal elever. Den ordinarie antagningen är klar, denna vecka tas reserver och frisökare in på restplatserna.

Gymnasieintaget är i full gång. I nuläget finns 55 lediga platser till utbildningar i Borlänge. Då har ännu inte alla reserver kallats in. I mitten av veckan börjar intaget för de så kallade frisökarna. Det är elever från andra kommuner i landet som kommer in i mån av plats, när kommunens ungdomar redan har sökt.
- Det ser ovanligt bra ut i år med antalet ansökningar, säger Kerstin Rahm.
Barn- och fritidsprogrammet och Byggprogrammet är fulla. Ströplatser finns kvar på Elprogrammet, Energiprogrammet, Mediaprogrammet och Naturprogrammet.
- Men till exempelvis Naturprogrammet och Eneriprogrammet har vi reserver, så dessa är på väg att bli fulla, säger Kerstin Rahm.
Industriprogrammet har sju lediga platser och Hotell- och restaurangprogrammet har tretton. Räddningstjänstprogrammet har sexton tomma platser, och på Samhällsprogrammet finns fortfarande tretton platser kvar att fylla.
Kerstin Rahm är mest förvånad över manfallet inom Hotell- och restaurangprogrammet, som var det alltid brukar vara fullt söktryck på. Räddnnigstjänstprogrammet har utökat sina platser från 32 till 44 i år, vilket kan förklara att det finns lediga platser kvar där.
- Vi får kanske gå tillbaka till antalet platser som vi brukar ha inom det programmet, säger Kerstin Rahm.

LINNEA JOHANSSON