Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men Hotell- och resturangprogrammet tappar elever

Annons

Ovanligt många vill gå gymnasiet i Borlänge. Men Hotell- och restaurangprogrammet har tappat i antal elever. Den ordinarie antagningen är klar, denna vecka tas reserver och frisökare in på restplatserna.

Gymnasieintaget är i full gång. I nuläget finns 55 lediga platser till utbildningar i Borlänge. Då har ännu inte alla reserver kallats in. I mitten av veckan börjar intaget för de så kallade frisökarna. Det är elever från andra kommuner i landet som kommer in i mån av plats, när kommunens ungdomar redan har sökt.
- Det ser ovanligt bra ut i år med antalet ansökningar, säger Kerstin Rahm.
Barn- och fritidsprogrammet och Byggprogrammet är fulla. Ströplatser finns kvar på Elprogrammet, Energiprogrammet, Mediaprogrammet och Naturprogrammet.
- Men till exempelvis Naturprogrammet och Eneriprogrammet har vi reserver, så dessa är på väg att bli fulla, säger Kerstin Rahm.
Industriprogrammet har sju lediga platser och Hotell- och restaurangprogrammet har tretton. Räddningstjänstprogrammet har sexton tomma platser, och på Samhällsprogrammet finns fortfarande tretton platser kvar att fylla.
Kerstin Rahm är mest förvånad över manfallet inom Hotell- och restaurangprogrammet, som var det alltid brukar vara fullt söktryck på. Räddnnigstjänstprogrammet har utökat sina platser från 32 till 44 i år, vilket kan förklara att det finns lediga platser kvar där.
- Vi får kanske gå tillbaka till antalet platser som vi brukar ha inom det programmet, säger Kerstin Rahm.

LINNEA JOHANSSON