Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Men jag tror jag vet hur det hänger ihop”

Annons

Med anledning av din ledare på nyårsafton vill jag påpeka att Centerpartiets idéprogram ännu bara är ett förslag.
Partistyrelsen har inte behandlat förslaget än, än mindre har någon stämma hållits, förutan vilken inget idéprogram kan tas. Vi är nu många inom centerrörelsen som kommer att ge synpunkter inför partistyrelsens behandling.

Jag tror att de mest nyliberala inslagen i förslaget, t.ex. plattskatt och fri invandring, kommer att röstas bort till förmån för att lyfta fram landsbygds- och jordbruksfrågor.
Hälsningar och god fortsättning
Dan Westerberg (C)
ordf. i Falucentern

Svar: Javisst är det ett förslag – men frågan är hur det är möjligt att ett sådant förslag kläcks i centerrörelsen?
Men jag tror att jag vet hur det hänger ihop. Många av de yngre och nyare i centerrörelsen har gått på alldeles för många kurser på de nyliberala tankesmedjorna.

Annie Lööf brukade ju tidigare nämna att hennes favoritpolitiker är Margaret Thatcher och favoritförfattare den extrema nyliberalen Ayn Rand (en amerikansk författare som betraktade USA vid mitten av förra seklet som ett närapå socialistiskt samhälle...)

Men reaktionerna har varit starka inom centerrörelsen, vilket gläder mig. Och jag tycker mig höra mellan raderna i ditt brev till ledarsidan att du inte är direkt överförtjust i förslaget du heller.

God fortsättning!

Göran Greider