Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Men polisen finner det osannolikt att han lever

Annons

Nya uppgifter kring den försvunne Henrik Abramsson från Avesta kan innebära att han misshandlats och grävts ner.
Polisen vill nu komma i kontakt med alla som har uppgifter som antingen kan bekräfta de uppgifterna eller att historien kan läggas åt sidan.

De nya uppgifterna har kommit fram under den undersökning som pågått sedan mannen anmäldes som försvunnen.
- De gör gällande att någon eller några har misshandlat och grävt ner en person. Det skulle kunna ha med Henrik Abramssons försvinnande att göra. Vi har ju ingen annan person som är försvunnen där, säger idag polisens talesman Sven-Åke Petters.
Hur uppgifterna framkommit vill han däremot inte säga. Men förhör har pågått hela tiden under utredningens gång.
- Dessutom följer givetvis även vi de uppgifter som kommer fram på de sociala medierna på nätet, exempelvis Facebook, erkänner Sven Åke Petters.

Försvann i oktober


Den 22-årige Henrik Abramsson försvann den 22 oktober i fjol i Avesta. Samma kväll hämtades han av en sjuktransport för färd till Falu lasarett. Han hade själv kontaktat sjukvården och hämtades i ambulans från sin bostad. Men i höjd med Åsbo hände något och mannen bestämde sig för att kliva av transporten.
Sedan dess är han spårlöst försvunnen.
Polis har sökt i området med hund utan framgång. Manen har inte heller därefter använt sig av sitt bankomatkort eller varit i sin lägenhet.

Människorov


Våldsroteln som tog över ärendet i november, då det gjordes en formell anmälan om människorov, har sedan dess kartlagt mannen och hans kontakter. Där har det framkommit att Henrik inte försvunnit frivilligt. Då polisen nu tror att det är någon som har med hans försvinnande att göra, kommer de därför att koncentrera sitt arbete i Avesta den närmaste tiden till att hålla nya förhör med hans bekantskapskrets.
Men det här betyder att ni inte längre tror att Henrik Abramsson är i livet?

Inte i livet


- Nej, vi bedömer att det är tämligen osannolikt.
Av det skälet ser man det också idag som meningslöst att be dem som eventuellt kan ha sett honom att höra av sig till polisen. Sven-Åke Petters vill däremot att alla som kan ha information om vad som hänt Henrik Abramsson eller som kan veta eller hört något om uppgifterna om en person som misshandlats och grävts ner, hör av sig till polisen. Alla uppgifter är intressanta menar polisen som alltså själva vill avgöra om det är uppgifter av vikt eller inte för utredningen.

KERSTIN ERIKSSON
023-476 93
kerstin.eriksson@daladem.se