Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Men populära utbildningarna redan fulltecknade

/

Annons

I nästa vecka startar högskolestudierna. Då slår också Högskolan Dalarna upp sina portar. Men långt ifrån alla studenter har fått besked om de fått plats på den utbildning de sökt.
- Kanske beroende på att så många söker sent och efter att ansökningstiden egentligen gått ut, säger Anki Stenman på antagningsenheten på högskolan.

På några dagar har hon och hennes arbetskamrater nu att ta hand om mellan 500 och 600 senkomna ansökningar till olika utbildningar inom högskolan Dalarna.
- Vi funderar mycket på varför alla ska vänta till sista minuten med att anmäla sig. Men så här är det mest vartenda år.
Det här betyder att arbetsbelastningen är tuff just nu på antagningen. Samtidigt ringer studenterna för att få besked om de kommit in eller inte. I många fall kan alltså inte antagningen ge besked än.

Sjuksköterska populärt

- Men på vissa utbildningar finns det inga platser över. De som är fulla, och oftast blir fulltecknade snabbt är inriktningar inom lärarutbildningen, distansutbildningarna i språk samt sjuksköterskeutbildningen. Den är alltid full.
Samtidigt finns det kurser och linjer där det finns en hel del platser kvar.

På hemsidan

- Dem kan man hitta genom att gå in på vår hemsida. De finns redovisade där, säger Anki Stenman som alltså är beredd på att få hantera fler sena anmälningar till högskolestudier i år.
KERSTIN ERIKSSON
0243-92020
kerstin.eriksson@daladem.se

Mer läsning

Annons