Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

- men tvingades bryta matchen

Ett tidigt ledningsmål var viktigt för Brage i mötet med nästjumbon Västerås SK.
Nu blev det ett sådant också. Mindre än sex minuter hade spelats när lagkapten Niklas Forslund visade vägen med 1-0-målet.

Vid alla fasta situationer vid motståndarmålet finns Niklas där och nu var det efter ett långt inkast från Tobias Johansson som bollen hamnade hos Brages lagkapten som behärskat sköt i mål.
Ändå blev halvleken inte helt lyckosam för Niklas. Efter att ha skallat ihop med en motståndare tvingades han bryta matchen med befarad hjärnskakning.
Smällen inträffade i den 34:e minuten. Niklas blev länge liggande på planen och det förvånade när han ändå fullföljde halvleken. När lagen kom in till andra halvlek fanns dock Niklas kvar i omklädningrummet. Det gjorde också Koyar Salimi som han skallat ihop med.
Fasta situationer är ett segervapen för Brage. Det gör också att försvarsspelare kommer med i målprotokollet. För Niklas Forslund var det här det tredje målet i årets serie. Bara Johan Eklund med fem mål har gjort fler.
Johan Eklund fick också ta emot en smäll och ville bryta. Nu hände det åtta minuter före slutet och Brage hade gjort alla byten. Det hade inte Johan kläm på.
- Jag höll inte räkningen på bytena så först blev jag förvånad när jag inte fick byta, påpekar han.
Han linkade betänkligt några minuter, men verkade komma över det.
- Det kändes bättre efter ett tag.
Men på söndagen var foten så illa att Johan inte kunde träna.

Dyrköpt seger

Över huvud taget blev segermatchen mot Västerås dyrköpt. När Vyacheslav Jevtushenko drog på sig Brages första varning var det hans tredje och han är därmed avstängd mot Ljungskile på onsdag. Något senare blev även Magnus Tappert varnad. Även för han var det den tredje varningen. Dessutom ser det alltså oroande ut med Niklas Forslunds varning.

Inte orolig

Tränaren Lennart Andersson verkar inte oroad.
- Någon försvinner och en annan kommer tillbaka. Vi har en bra bredd i truppen, säger han.
Nu är Johan Persson tillbaka på onsdag (hemma mot Ljungskile) efter sin avstängning.
Och så har man förra årets bäste försvarare, Håkan Malmström, att tillgå. Mot Västerås fanns han med i laguppställningen för andra gången i år och elva minuter före slutet fick han också hoppa in och spela.
- Malmström är vår spelare fram till den 1 augusti. Sedan får vi se hur det blir, säger ”Kral”.
SVEN-ERIK KARLSSON