Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer än ett öga tårades under operakonserten


Operafesten i Dala-Floda i lördags fick morgontidiga att hänga på låset till Ica-affären. Vid nio-tiden ställde Jacob "Piamorex" Moscowitz upp sitt piano på ett rangligt trädgårdsbord, och sen började Anna Eklund Tarantino, John Haque och Eric Westanskog att sjunga.

- Vilken härlig upplevelse att lyssna på opera mellan blomhyllan och bananerna, sa en åhörare till DD efteråt.
Handlaren Kjell Eriksson sa ja direkt när Anna Eklund Tarantino frågade om det gick bra att göra en liten operakonsert inne i mataffären. Efteråt gav han och hustrun Inger en stor fruktkorg till sångarna. Precis som alla andra var Kjell och Inger ett enda stort leende, ett leende som fanns kvar även på övriga åhörares läppar under hela dagen.

Ögon tårades

Trots att det var tidigt på morgonen, och de känsliga rösterna inte riktigt var uppsjungna, blev konserten bland varuhyllorna en sällsam upplevelse. Gemenskapen och den vackra musiken i en så vardaglig och trivial miljö fick mer än ett öga att tåras.

Sång i trädgården

På eftermiddagen höll de ovan nämnda sångarna med ackompanjatör plus den häftiga mezzosopranen Paula Hoffman en konsert vid Karin och Katinkas sommarcafé i församlingshemmet. Ett 100-tal personer lyssnade till det varierade och stundtals humoristiska programmet. På kvällen bjöd de på full galaföreställning på ett fullbokat Dala-Floda Värdshus.

CHARLOTTA RÅDMAN FRANS