Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer musikgodis i Cassels

Cornelis-hyllning, opera-klassiker samt jul- och nyårskonserter.
Höst- och vinterprogrammet i Grängesbergs konserthus, Cassels, har fyllts på med ytterligare inslag.

Under rubriken Cornelis – poet, visdiktare och rumlare  ges söndagen den 23 november ett program om Cornelis Vreeswijk i ord och ton med sång av Claes Janson och Saxdalens manskör.

Claes Janson är kanske mest känd som jazz- och bluessångare men han är även en framstående tolkare av Cornelis visor. Den som berättar om episoder ur Cornelis liv är Silas Bäckström, som till och från i 20 år var något av dennes allt-i-allo. Musiker är Leo Lindberg, piano, och Ove Gustafsson, kontrabas, som turnerade med Cornelis i många år.

Söndagen innan, alltså den 16 november, blir det stor galakonsert med höjdpunkter ur operans värld med idel välkända sånger och arior ur operor, som La Boheme, Tosca, Carmen, Aida med flera.

Sångsolister är sopranen Charlotta Larsson, som gjorde stor succé i sommarens uppsättning av Othello i Opera på Skäret, samt tenoren Stefan Dahlberg välkänd i bygden som initiativtagare till Kulturfestivalen i Gravendal, där han också har sitt sommarställe.

Percy Helin från Ställdalen, som är violinist i Grängesbergs Orkesterförening, kommer också att sjunga ett par sånger. Sångarna ackompanjeras av Grängesbergs orkesterförening under ledning av Erik Nordström. Medverkar gör också Chorum Cantiqum-kören från Ludvika samt Grangärde- och Säfsnäs kyrkokörer.

Söndagen den 21 december sker den traditionella julkonserten med Grängesbergs orkesterförening och Fredagskören. Solister är välkände sångaren Peter Resare från Fredriksberg och Linda Hellstrand, violin och sång.

Det nya året i Cassels inleds som vanligt med en nyårskonsert med Dalasinfoniettan den 5 januari. Gästsolister är  trombonisten och sångaren Nils Landgren samt sopranen Hannah Holgersson.