Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer pengar till varmbad

När investeringsbudgeten för 2014 skulle klubbas på måndagskvällen blev det som väntat en intensiv debatt om mer pengar till varmbadet vid Prästa.
– Ett kraftfullt nej till att kasta pengarna i sjön, sa en bestämd Jan Tholerus (C).

Årets sista kommunfullmäktigemöte dominerades av investeringsbudgeten för 2014.
Socialdemokraternas förslag om att satsa ytterligare 3,9 miljoner kronor på varmbadet vid Prästa mötte hårt motstånd.

– Varmbadet är dagens stora ämne. Alla var med i fjol, då togs det unika beslutet att satsa på ett varmbad utan värme. Nu ska vi ta ett nytt beslut om varmbadet och jag känner mig lurad, nästan kränkt, sa Jan Tholerus (C) och fortsatte:
– Vi ska inte leka med skattebetalarnas pengar, dom ska gå till nyttigheter som våra usla och trafikfarliga vägar. Ett kraftfullt nej till att kasta pengarna i sjön.

Ingemar Hellström (S) replikerade med att kommunen prioriterar satsningar på skolan, men att man måste göra annat också.
Monica Forsgren (S) tillade att det inte bara handlade om ett bad, utan också handikappanpassade sanitetsutrymmen vilka hon ansåg kommer till stor nytta.

Göran Engström (C) gav sig in i diskussionen och sa att man från oppositionen var skeptisk redan i fjol och att det då var frågan om 5 miljoner, inte en krona mer.
– Nu ska det till mer pengar. Hur mycket blir det till slut? Det här badet kommer inte att locka barnfamiljer. Dom föredrar varma inomhusbad, inte stå vid en strand och huttra. Säg stopp, bryt, uppmanande Engström ledamöterna.
Jan Tholerus ville också ha svar på den årliga driftkostnaden för varmbadet. Kommunalrådet Leif Nilsson (S) svarade att tekniska kontoret gjort en beräkning och att det handlade om cirka 300 000 kronor om året.
– Då blir det väl 600 000 kronor, blev Tholerus syrliga svar.

I övrigt kan noteras att skillnaden mellan majoriteten och oppositionens förslag till investeringsbudget inte var så stor, 20 400 000 kronor mot 18 000 000 kronor.
– Vi har gjort lite andra prioriteringar, bland annat vad gäller Hagge skola där vi vill ha bort oljeuppvärmningen och så vill vi satsa mer på gatuprojekt, sa Lotta Gunnarsson (M).
Ingemar Hellström ansåg att oppositionens förslag var ett hastverk och Leif Nilsson var också kritisk.

– Varför lägger ni förslag som inte går att genomföra, är inte det onödigt?
Efter votering klubbades majoritetens förslag till investeringsbudget för 2014.
Annat som beslutades var att omdisponera pengar för inköp av två begagnade ismaskiner till Herosvallen och ytterligare renovering av kommunhuset.

Frank Elfstedt
frank.elfstedt@dt.se