Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michael pratade om flyktingar

På torsdagskvällen gästade Michael Williams Vansbro församlingshem och pratade om att arbeta med flyktingar, utifrån sitt uppdrag i Västerås stift.
Han lyfte bland annat de problem som kan uppstå eftersom myndigheterna inte funkar tillsammans.

Michael Williams har jobbat med flyktingar inom Svenska kyrkan i många år och vid besöket i Vansbro berättade han om sina erfarenheter och hur man kan bemöta olika argument som kommer från de som inte vill ta emot flyktingar.

– När frågan ställs om vi måste ta emot så många, är frågan egentligen felformulerad, vi kan inte bestämma det själva, det styrs av överenskommelse vi gjorde efter andra världskriget, berättade Michael Williams.
Han lyfte vidare fram det faktum att det ofta handlar om det som han vill kalla ”kärleksinvandring”.
– Det är svenskar som är utomlands och träffar en man eller en kvinna som sedan följer med till Sverige, jag är själv ett sådant exempel, betonade Williams.

Han poängterade att många av de som invandrar till Sverige varje år är kvinnor som kommer från Thailand och som kommer till Sverige med svenska män.
– Det år det var högst invandring var det 77 000 som kom till Sverige, men vi ska komma ihåg att det varje år är nästan hälften så många som flyttar från Sverige, så nettot blir inte så mycket.

Sven Thomsen/DT