Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonsatsning på popmusik av Falu kommun

Musiken i Dalarna får en starkare ställning.
Falu kommun har beslutat att ställa upp med ett medfinansieringsbidrag på 1 799 620 kronor till projektet Dalapopp under fyra år.

– Vi ser väldigt positivt på att kunna stödja musikbranschen, som är viktig för både regionen och Falun, säger kommunalrådet Susanne Norberg (S), på kommunens hemsida.

– Vi hoppas att Dalapop ska bli verklighet, trots att Landstinget inte bidrar så mycket som det var tänkt. Musikbranschen är en bransch som både skapar arbetstillfällen och ökar Faluns attraktivitet, säger oppositionsrådet Mikael Rosén (M).

Stiftelsen Musik i Dalarna kommer att driva projektet Dalapop som handlar om, enligt Falu kommun, "att utveckla ett regionalt resurs- och produktionscentrum till stöd för aktörer inom populärmusik i Dalarnas län, i syfte att stärka den regionala musikbranschen och stimulera tillväxt av kulturella och kreativa näringar i Dalarna".