Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljötänket borde uppdateras

Annons

Angående debattartikel Vindkraft i Dalarna, publicerad 2015-08-25. Läser artikel där Charlotte Unger, VD Svensk Vindenergi skriver om vindkraft och blir upprörd. Pengar styr och det miljötänk som hon påstår sig ha, borde uppdateras.

Jag skulle vilja se uppgifter om, på vilket sätt vindkraften kommer att sänka våra elpriser.

Det är inte enbart vindkraften som har gjort att elpriserna är låga. Vi producerar redan så mycket el att vi exporterar till underpriser och att förstöra miljön i ett län där vi lever till stora delar av turistnäringen får anses vara helt fel.

Strömmen bör tillverkas där man gör av med den, inte i vårt län som är rekreationsområde för många i Sverige och i Europa.

Politikerna i Dalarna bör läsa på ordentligt om vindkraften innan de fattar några som helst beslut och då tänka samhällsekonomiskt i alla lägen och inte låta sig smörjas av dåligt uppdaterade personer som driver bolag. Kontrollera fakta. Fageråsen i Malung Sälens kommun, vem ska betala vindkraftverken och vem ska bygga, om det nu blir av?

Dalavind AB:s ekonomi ser inte direkt strålande ut, och saknar pengar till vindkraftsutbyggnad. Blir det i så fall tyska bolag som ska bygga? Man bör även förklara vem som ska betala alla nya kraftverksledningar i Sverige och kraftkablar till utlandet. Blir inte det vi konsumenter?

Miljövän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare