Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minimässa i kulturhuset

Till helgen är det dags för evenemanget Träffa Dalarna. I Mora resulterar det hela i en minimässa i kulturhuset fredag och lördag.

Det är Region Dalarna i samarbete med kommuner och landsting som arrangerar. I Mora kommer besökaren att kunna få information om lediga jobb, boende, barnomsorg/skola, fritidsaktiviteter med mera. Representanter från landstinget, arbetsförmedlingen och mäklare kommer att vara på plats.

Förutom information om lediga jobb just nu finns möjlighet att höra vilka behov av arbetskraft det blir de kommande åren.

– Vi vet att det inom en snar framtid kommer att finnas bra möjligheter till jobb i regionen. Bland annat står etapp ett av handelsområdet i Mora Noret klart nästa år. Pensionsavgångarna fortsätter inom många branscher, både privat och offentligt. Med rätt utbildning är chansen till arbete stor, säger Niclas Larsson, tillförordnad näringslivschef Mora­ kommun.

Region Dalarna har arbetat aktivt med marknadsföringen för att locka potentiella inflyttare till Träffa Dalarna i helgen. Mora kommun ser det som en bra möj­lighet för befolkningen att träffa bland annat representanter för Mora kommun.

I samband med Träffa Mora arrangeras Mat runt Siljan och Hälsoveckan pågår fortfarande.

Hans Olander
hans.olander@dt.se