Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: KjellÅke Limberg till minne

Vi är många vänner till KjellÅke Limberg, som blev så bestörta vid beskedet om hans hastiga bortgång. Han var endast fyllda 67 år, när han den 25 juni somnade in på Östersunds lasarett efter kort tids sjukdom. Mina tankar går till de närmaste, döttrarna Sara och Hanna i Arvidsjaur och Göteborg med respektive. Hans mor Birgit och lillebror Anders med familj finns kvar här på platsen, men KjellÅke bodde själv i Sveg i Härjedalen sedan många år.

Med föräldrarna Stig och Birgit Limberg kom han redan på 1960-talet från Torgås i Västerdalarna, till Borlänge och Majorsgatan. Det var så vi träffades, för genom min kusin Elisabet Gäfvert blev jag bekant med KjellÅke, som var hennes klasskamrat till och med studenten 1972. De båda var ett omtalat ungt kärlekspar och var så fina ihop. Ofta promenerade de två hem till oss i Paradiset, sedan vi flyttat hit 1966. Det var trevliga fikastunder, både hos oss och hos Elisabets mormor i Klacken i Forssa, när vi var ditbjudna på somrarna för att sitta i trädgården och fira Elisabets födelsedag.

Vi tre kom att ta studenten samtidigt, då jag genom sjukdom blev 10 år senare än mina kamrater. Det var roligt att bli studentkamrat med dem i stället. Vi har många fina bilder kvar från den tiden. Dessutom kom vi senare att läsa i Uppsala samtidigt. Där umgicks vi också en hel del, då vi bodde ganska nära varandra, de två intill V-Dala nation och jag på Waldenströmska Studenthemmet.

KjellÅke var duktig fotograf redan som ung grabb och har lämnat efter sig en riktig bildskatt. Än mer betyder dessa bilder nu, då Elisabet gick bort för 10 år sedan. Då sammanträffade vi i Waxholm för hennes begravning.

De gifte sig aldrig med varandra utan fick familjer på var sitt håll. De gjorde även egna framgångsrika yrkesval. KjellÅke, som älskade fjällen och skidåkningen, var ekonomiansvarig på Vemdalsskalets Högfjällshotell, men efter svåra problem med ryggen blev det sedan mest rehabilitering för att han skulle klara sin vardag. Alla beundrade hans tåga och fina humor.

Vi har varit bjudna till Limbergs på Majorsgatan och även hälsat på i deras hus i Sälen. När tillfälle getts har vi träffats både här och i Dala-Floda hos vår vän Gun Danielsson (Leo) från Majorsgatan. Det har varit en värdefull vänskap med KjellÅke och vi har mycket att minnas. Det känns bra att han nu får sin sista vila härhemma i Tunabygden.

Lena Gäfvert