Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Karl-Erik Finnäs, Stora Skedvi

Annons

Karl Erik kom från gården Finnäs i Stora Skedvi, vilket kom att prägla Karl-Eriks politiska intresse hela livet.

Karl-Erik var en bred politiker som satte människa och miljö i centrum men hembygden i Stora Skedvi var alltid i fokus.

Engagemanget i grannsamverkan kanske är det tydligaste och mest framgångsrika exemplet de sista åren. Som kretsordförande och som Centerpartiets kommunalrådskandidat i Säter var han en ledare vars rakryggade och ödmjuka, närvarande inställning till människorna var en stor styrka.  Bakom allt politiskt engagemang och starka vilja vilade alltid en lättsam humor.

 Träbyggnad, demokrati och delaktighet, valfrihet och landsbygden var frågor som låg Karl-Erik varmt om hjärtat.

Han var också den typ av människa som tycktes hinna med allt. Var det inte politiken eller föreningarna så var det renovering av det egna eller barnens hus. Karl-Erik var också engagerad i byggandet av centerparitets friggebod för det årliga lotteriet under många år. Den senaste byggde han i våras, i stort sett på egen hand. När inte vi andra hann med så fann Karl-Erik tid och kraft.

Karl-Erik har varit ordförande för Säters centerkrets, ordförande i socialnämnden, centerpartiets kommunalrådskandidat, gruppledare för centerpartiets grupp i kommunfullmäktige, vice ordförande i kommunfullmäktige och mycket, mycket mer.

Vi är många som under åren fått uppleva Karl-Eriks goda ledarskap, han var en kompetent ordförande som med tajming och finess hanterade ordförandeskapets hantverk. Det har varit en förmån att ha Karl-Erik som mentor, både privat och inom politiken. Med hans värme och entusiasm har vi som personer utvecklats och nått både nya insikter och erfarenheter.

Karl-Erik deltog med lika stor iver i de sociala sammankomster som följer av politiskt engagemang, ibland sent in på natten. Han kommer att vara djupt saknad.

Säters Centerkrets

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips