Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Magnus Wressel, Falun

Annons

Magnus Wressel, Falun, har avlidit i en ålder av 64 år.

Han efterlämnar hustrun Lena och barnen Maja, Ida, Karin och Åke.

– Har ni tänkt på att vi kommer att gå på varandras begravningar? Repliken uttalades för några år sedan vid en lägereld i skärgården, efter en härlig dag med kajakpaddling.

Vi var några vänner som i början på 1990-talet bildade den lilla klubben Hurtige herrn. Sedan dess har vi tränat, gjort resor och ätit gott tillsammans. Genom åren har vi följt varandra i vardag och fest, förbi livets milstolpar, med föräldraskap, bröllop och födelsedagar.

Nu är vi framme vid den smärtsamma fas i livet som vi pratade om den där kvällen under skärgårdens stjärnhimmel. VI tvingas fatta det ofattbara, att vår vån Magnus har lämnat oss. Han var den gladaste i gruppen, hade alltid goda skratt och uppmuntrande ord att bjuda på. Han hörde till de starkaste och mest uthålliga bland oss, var oftast först i skidspåret eller på cykeln.

Magnus växte upp i Sandared utanför Borås. Han flyttade sedan till Motala där släkten hade sina rötter. Han utbildade sig till optiker i Borensberg och blev en efterfrågad yrkesman som såg till att kunderna fick rätt glas eller linser. Med sitt estetiska sinne kunde han alltid ge goda råd om en passande och snygg båge.

Som ung var Magnus både en framgångsrik fotbollsspelare och en stark skidåkare. Han värvades som fotbollsspelare till Notviken i Luleå. Men skidintresset tog över och förde honom till Falun. Där träffade han Lena. De fick fyra barn och många lyckliga år tillsammans.

Magnus var en duktig målare och tecknare. Vi kommer alltid att minnas hans dråpliga och träffsäkra skämtteckningar med familj och vänner som motiv.

När cancern drabbade honom vägrade han att ge upp. Han fortsatte att teckna, träna och delta i våra träffar så länge han orkade. Med okuvlig uthållighet kämpade han mot sjukdomen genom tuffa behandlingar, hoppfull in i det sista. Magnus är ännu levande i våra minnen av alla fina upplevelser vi haft tillsammans.

Göran Fält, Leif Hagman, Anders Sjögren, Mats Carlén, Anders Björklund, Ingemar Eberstål

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips