Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord över Per-Olof Hjertén, Mora

I de minnesord som införts om Per Olof Hjertén har ingen talat om hans andlighet och tro och därför vill jag göra det.

Hans gärningar och arbete för Moras utveckling har haft stor betydelse, precis som tidigare minnesord vittnat om. PeO Hjertén var troende, starkt troende och jag mötte honom första gången då jag som 55-åring 2005 döpte mej i Andreasgården i Mora. Det var min vän och präst David Termén som genomförde dopet och PeO Hjertén med sin fru Ingrid var vittnen.

Detta var och är min mest underbara upplevelse hittills i mitt 68-åriga liv och från den dagen räknade jag familjen Hjertén som mina vänner. PeO var ju som sagt djupt troende men inte riktigt bekväm med Svenska Kyrkans lite slappa tolkning av Guds ord, Bibeln, precis som jag. 

Vi brukade önska varandra God Jul och ringa till varandra ibland. Senaste gången jag pratade med PeO så hade han så ont i sin kropp och rygg att han var väldigt plågad men ändå fanns där både mod och salighet i hans röst denna sista gång vi pratade. Nu har han fått träffa sin frälsare och jag är övertygad om att han togs emot med öppen famn.

Utan smärta får PeO nu säkert dansa på de saligas ängar i Paradiset och möjligtvis ordnar han även så att de får bra vatten och en fungerande infrastruktur även i himmelen.

Vi saknar dej PeO men är tacksamma över att ha fått vara dina vänner en tid här på jorden. Glömmer dej aldrig och tankarna går även till Ingrid

 Sven Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips