Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Till minne av Margareta Löfgren

Margareta Löfgren, Kil, har nyligen avlidit i en ålder av 84 år. Hon efterlämnar maken Bertil, överste löjtnant vid Värmlands regemente och fem barn med familjer. Våra tankar går i första hand till dem.

Margareta var tvilling och hon och tvillingbrodern Bertil föddes på Falu Södra BB den 21 augusti 1935. Hon var dotter till forstmästaren Einar Jansson och hans maka Jenny. Efter att ha gått flickskolan Valhalla i Falun utbildade hon sig till barnavårdslärare. Hennes ledsagare under utbildningsåren var barnavårdsläraren Dagmar Lindberg, en trogen vän i vår familj. Margareta var en hemkär slitvarg, som alltid fanns till hands för barnens skull, sina egna såväl som andras. Under åren i Kil arbetade hon på förskolor, vilket hon fortsatte med även efter pensionen. När demenssjukdomen började göra sig påmind gjorde maken Bertil ett sagolikt arbete. Efter några år fick Margareta ett särskilt boende på Åkerbo Norra i Kil, där hon kunde få bra vård och en fin bostad.

Successivt försämrades hennes hälsa och den 23 juli avled hon på Åkerbo Norra.

Vår syster Margareta var en fantastisk kvinna. Med en stor barnaskara och ett kringflackande liv som officershustru var livet fyllt av vardagens bestyr. Att sedermera se henne gradvis försämras och inträda i skuggornas rike var plågsamt för oss alla.

Jag vill minnas min syster Margareta, som den hon var på 1950-talet: Faluns snyggaste tjej med gnistrande ögon och kopparrött hår. När hon var iförd sin smaragdgröna klänning såg hon ut som en filmstjärna. Hon prenumererade på Fickjournalen och idrottsstjärnan och sångaren Cacka Israelsson var hennes ungdoms idol.

Nu har hon fått frid och vi är många, som sörjer henne. Tack Margareta för ditt liv. Ett särskilt tack till personalen på Åkerbo Norra, som är helt fenomenal och som gör livet gott för dem som bor där.

Brodern Ragnar Nåhem i Grangärde