Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade mor och hennes två döttrar

En 47-årig Falubo är åtalad för grov kvinnofridskränkning, två fall av misshandel, ett ofredande och ett olaga hot. Gärningarna har begåtts mot hans 54-åriga tidigare sambo och hennes 19- och 16-åriga döttrar.

47-åringen har under tiden sommaren 2009 till och med januari 2013 i den gemensamma bostaden i Falun kränkt sin sambo. Sommaren 2009 misshandlade han sambon genom att ta ett hårt tag om armarna så att smärta, blåmärken och sårskada uppkommit.
I september 2012 skedde en identiskt liknande händelse och i december samma år var det dags igen. Då knuffade han sambon mot väggen och ett skåp. Vid ett flertal tillfällen under den här perioden har liknande händelser uppstått.

Under våren och sommaren 2012 har han misshandlat den i dag 16-åriga flickan genom att ta ett hårt tag om armarna och knuffat ut henne ur bostaden. Flickan fick både smärta och blåmärken av misshandeln. I augusti 2012 har han ofredat flickan genom att ta ett grepp runt hennes hals. Men redan 2011 har han vid ett tillfälle dragit den andra dottern – som i dag är 19 år – i håret så att smärta uppstod.
Den 7 januari 2013 har mannen slagit ett hundkoppel i bordet bredvid den äldsta dottern och frågat om han skulle slå henne. Åtalet är omfattande och två dagar beräknas huvudförhandlingen ta. Kvinnan och hennes två barn bor i dag på annan ort.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se