Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade sin far och hotade poliser

En 36-årig falubo anhölls den 1 augusti och häktades två dagar senare för att han den 1 augusti misshandlat sin far och vid gripandet hotat två poliser och deras familjer till livet.

36-åringen har enligt åtalet slagit sin pappa med knytnävarna, rivit honom i ansiktet och kastat en stol på honom, vilket medförde smärta och sårskada. Vid samma tillfälle hotade han sin far att han skulle döda honom och klösa ut hans ögon. 36-åringen slog också vid tillfället ut fönsterrutan i husets altandörr.

När två poliser dök upp för att gripa mannen hotade han poliserna och gjorde våldsamt motstånd. 36-åringen har sagt att han skulle skjuta in genom polisernas fönster och döda dem och deras familjer. Handläggningen kommer att samordnas med tidigare åtal som ännu inte kommit upp i tingsrätten.
36-åringen figurerade i brottssammanhang för drygt tio år sedan och dömdes då till bland annat tio månaders fängelse för misshandel. Sedan dess har han arbetat på annan ort och hållit sig i skinnet, fram tills nu alltså.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se