Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlade sin far och hotade poliser

En 36-årig falubo anhölls den 1 augusti och häktades två dagar senare för att han den 1 augusti misshandlat sin far och vid gripandet hotat två poliser och deras familjer till livet.

Annons

36-åringen har enligt åtalet slagit sin pappa med knytnävarna, rivit honom i ansiktet och kastat en stol på honom, vilket medförde smärta och sårskada. Vid samma tillfälle hotade han sin far att han skulle döda honom och klösa ut hans ögon. 36-åringen slog också vid tillfället ut fönsterrutan i husets altandörr.

När två poliser dök upp för att gripa mannen hotade han poliserna och gjorde våldsamt motstånd. 36-åringen har sagt att han skulle skjuta in genom polisernas fönster och döda dem och deras familjer. Handläggningen kommer att samordnas med tidigare åtal som ännu inte kommit upp i tingsrätten.
36-åringen figurerade i brottssammanhang för drygt tio år sedan och dömdes då till bland annat tio månaders fängelse för misshandel. Sedan dess har han arbetat på annan ort och hållit sig i skinnet, fram tills nu alltså.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se