Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlades på grund av etniskt ursprung

En 27-årig man från Borlänge är åtalad för att ha misshandlat två män på Kornstigen i Borlänge den 6 juli. 27-åringen har också slagit sönder en framruta på en annan mans bil.
Ett motiv för brotten har varit att kränka männen för deras etniska ursprung.

Annons

27-åringen började med att ta tag i en mans krage och försökt dra ur honom ur den bil han satt i. Till följd av detta drogs bilbältet åt kring mannens hals och han slog huvudet i bilen.
Vid samma tillfälle slog 27-åringen handen i en annan mans bil, så framrutan gick sönder.

27-åringen har vid samma tillfälle på gatan vid Kornstigen 29 sparkat en tredje man på vaden och därefter jagat in honom i ett trapphus där mannen snubblat varvid 27-åringen tog tag i mannens huvud och dunkade det i trappan. Därefter satte sig 27-åringen på mannens rygg och slog honom upprepade gånger i huvudet med knuten näve.
Han har därefter dragit upp mannnen till stående och slagit honom i huvudet, och när mannen ramlar igen blir han sparkad mot kroppen. Allt detta när mannens barn varit i närheten.
Mannen tvingades till två operationer efter misshandeln.

Ett motiv för brotten har enligt åtalet varit att kränka männen för deras ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung. 27-åringen satt anhållen i två dygn efter händelsen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se