Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlades på grund av etniskt ursprung

En 27-årig man från Borlänge är åtalad för att ha misshandlat två män på Kornstigen i Borlänge den 6 juli. 27-åringen har också slagit sönder en framruta på en annan mans bil.
Ett motiv för brotten har varit att kränka männen för deras etniska ursprung.

Annons

27-åringen började med att ta tag i en mans krage och försökt dra ur honom ur den bil han satt i. Till följd av detta drogs bilbältet åt kring mannens hals och han slog huvudet i bilen.
Vid samma tillfälle slog 27-åringen handen i en annan mans bil, så framrutan gick sönder.

27-åringen har vid samma tillfälle på gatan vid Kornstigen 29 sparkat en tredje man på vaden och därefter jagat in honom i ett trapphus där mannen snubblat varvid 27-åringen tog tag i mannens huvud och dunkade det i trappan. Därefter satte sig 27-åringen på mannens rygg och slog honom upprepade gånger i huvudet med knuten näve.
Han har därefter dragit upp mannnen till stående och slagit honom i huvudet, och när mannen ramlar igen blir han sparkad mot kroppen. Allt detta när mannens barn varit i närheten.
Mannen tvingades till två operationer efter misshandeln.

Ett motiv för brotten har enligt åtalet varit att kränka männen för deras ras, hudfärg, nationella eller etniska ursprung. 27-åringen satt anhållen i två dygn efter händelsen.

Håkan Eriksson
hakan.eriksson@daladem.se