Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstag fällde Leksand mot SSK

Utvisningar kom att prägla inledningsperioden, Leksand drog på sig flest och värst var Fredrik Händemark med tre besök i utvisningsbåset.

Chansmässigt var det en jämn period, där Jens Jakobs och Fredrik Händemark hade Leksands bästa chanser.
Det var dock Södertälje som gjorde periodens enda mål, genom Fredric Andersson, som hittade luckan mellan benen på Leksandsmålvakten Joel Gistedt.
Leksand fick ett tidigt numerärt överläge i den andra perioden, men i stället för kvittering så kunde Södertälje gå ifrån till 3–0 i det numerära underläget.
Jason Gregoire utnyttjade två lägen inom loppet av 31 sekunder, det andra på straff, och tvingade ner Leksand i brygga.

Södertälje fortsatte att dra på sig utvisningar i den andra perioden, och Leksand utnyttjade två av lagets numerära överlägen.
Först ett klapp-klapp-mål där Patrik Hersley var sist på pucken, och sedan en elegant styrning av Jacob Blomqvist.
Mellan Leksandsmålen han dock Jason Gregoire med att göra sitt tredje mål för kvällen, det andra på straff, fram till 4–1 för Södertälje.

Drygt tre minuter in på den tredje perioden avgjordes matchen när Södertäljes Fredric Andersson satte 5–2-pucken bakom Joel Gistedt.
Leksand fick ytterligare ett par numerära överlägen, men utdelningen uteblev.

Thomas Lind/DT