Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänks ha hanterat minst 50 000 doser anabola steroider

En tidigare helst ostraffad 20-åring från Falun greps klockan 20.32 förra tisdagen för befattning med minst 50000 doser dopningsmedel. Han var då anhållen i sin frånvaro, misstänkt för grov smuggling. Han häktades i fredags och det kan på goda grunder antas att polisen nu jagar medbrottslingar.

– Det vill jag för dagen inte kommentera över huvud taget, säger åklagaren Kristofer Magnusson.
Den häktade 20-åringen bor i en lägenhet i ett av Faluns större hyresområden. Han har flera engagemang inom idrotten och sysslar aktivt med bodybuilding. I hans belastningsregister finns inte ens minsta trafikförseelse.
20-åringen förnekade vid häktningsförhandlingen misstankarna mot honom.
Han medgav ändå att han blivit tillfrågad om att för annans räkning ta emot den försändelse som ligger till grund för misstankarna mot honom och utgör skäl till häktning. Däremot nekar han till att själv ha gjort någon beställning och till att den var avsedd för honom. Det hjälpte inte.
Falu tingsrätt fann honom på sannolika skäl misstänkt för grovt smugglingsbrott. Det har en straffskala mellan sex månader och sex år men gränserna är något flytande beroende på vad som smugglats. Gränsen för grovt brott vid smuggling av dopningsmedel ligger vid 50000 doser. Kristofer Magnusson vill inte kommentera just något men medger att misstankarna röd dopningsmedel av något slag.
– Jag vill för dagen inte kommentera vad det är, hur mycket det är eller ens var vi grep honom, säger han till DD.
Brottstiden anges till oktober och som plats för brottet Falun och Arlanda. Det tyder möjligen på att 20-åringen på Arlanda hämtat smuggelgodset och sedan levererat det i Falun.
Bara just förhållandet att 20-åringen nekar och säger sig ha gått ärenden åt borde rimligen innebära att polis och åklagare jagar medgärningsmän.
– Det ligger förstås i hans egen förklaring att det kan vara så, medger Kristofer Magnusson.
20-åringen försvarare, advokat Magnus Walberg, vill heller inte kommentera mer än att klienten förnekar brott. På frågan om de kommer överklaga häktningen säger Walberg:
– Vi ska träffas i morgon (läs idag) och då diskutera också den frågan.


GUBB JAN STIGSON