Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt knivman jagas – två anhållna

Två män greps under onsdagen, misstänkta för tisdagskvällens knivskärning på Tjärna Ängar. Båda greps odramatiskt, den ena på sitt arbete, den andre sedan han själv gått till polisen. En tredje misstänkt jagas av polisen, liksom de övriga misstänkt för mord- eller dråpförsök.

Offret är en 30-årig man som liksom de misstänkta är känd av polisen. Han fördes till Falu lasarett med knivskador i bland annat hjärttrakten och halsen. Skadorna bedöms som allvarliga men uppges inte längre vara livshotande.
Polis kallades till platsen klockan 20.49 på tisdagskvällen i anledning av att en skadad man hittats på platsen.
Offret kördes till Falu lasarett med 7-8 knivsår. Han lades omedelbart in för vård då skadorna bedömdes som mycket allvarliga.

På onsdagen var han så pass mycket bättre att det kunde hållas inledande förhör med 30-åringen som nu alltså bedöms vara utom fara.
Redan i inledningen av utredningen fanns misstankar mot möjliga gärningsmän. En av dem kom själv till polisen under onsdagen. Den andre greps odramatiskt på sin arbetsplats. Då minst en man som kan misstänkas för delaktighet i brottet ännu är på fri fot ha polisen valt att vara restriktiv med uppgifter om händelsen.

Gubb Jan Stigson
gubb-jan.stigson@daladem.se