Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Mitt första nickmål kan jag lova”

Dalkurds Jesper Medén var en av huvudrollsinnehavarna i 2–1-segern mot Valsta Syrianska.
Han stod för en assist och det avgörande nickmålet i den 84:e minuten.
– Jag är inte känd för mitt huvudspel direkt, säger Jesper Medén.

Mycket pekar uppåt hos Dalkurd i nuläget. Framför allt då trean Nyköping, närmast jagande bakom Dalkurd som har kvalplatsen till Superettan, förlorade i fredags och Dalkurd vann mot Valsta Syrianska.
Det är tre poäng som nu skiljer mellan lagen.
– Vi är väldigt noga med att ta en match i taget. Det är ingen idé att blicka framåt två-tre månader. Vi ska också möta Nyköping här, säger Jesper Medén.

Efter mycket bollinnehav för Dalkurd inledningsvis så fick Jesper Medén, i den 19:e minuten, bollen långt upp på högerkanten. Han utmanade yttern och rullade upp motståndaren på läktaren, innan han i straffområdet släppte bollen snett bakåt till en rusande Michael Junior Omoh, som sparkade in 1–0-målet.
Omkring en timme in i matchen så kapades Michael Junior Omoh av Valsta Syrianskas Chika Pahlevan Afshari. Domaren tvekade inte en sekund då han drog upp det röda kortet och visade ut gästernas spelare.
Dalkurd gick för ett ledningsmål och tiden såg ut att rinna iväg innan Marwan Michel Gargouri slog ett inlägg som möttes av Jesper Medéns huvud, i mål.
– Det var grymt, och att få göra det i slutminuterna, det finns ju inte. Vi hade jagat och spelat med en man mer. Det var bara att sätta dit huvudet, säger Medén.

Hur kändes det att avgöra med en nick?
– Haha, det är nog mitt första nickmål kan jag lova. Jag är inte känd för mitt huvudspel direkt.

Vad säger du om matchen?
– Det fungerade bra för mig, en assist och ett mål. Det är jättekul. Annars var det som alla andra matcher, vi har mycket boll och trycker ner motstånd med bollinnehav.

Konkurrenssituationen i truppen har också blivit hårdare sedan värvningarna under transferfönstret. Det har resulterat i bättre träningar och högre press på spelarna.
– Det är riktigt duktiga spelare och det är jätteviktigt med konkurrensen, säger Jesper Medén.

Vad sätter du för betyg på dig själv på en skala 1-5?
– Det får du fråga tränaren om.

Vad får laget för betyg?
– En stark fyra, säger Jesper Medén.

Marcus Simm/DT