Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittback från Malmö ska träna med Brage

Brage kan ha hittat en ersättare efter mittbacken Peter Magnusson som inte fick något nytt kontrakt.

I varje fall ska Malmö FF:s mittback Filip Sten-ström träna med Brage under januari.

– Just nu håller vi på att hitta ett datum som ska passa, säger Brages sportchef Michael Kallbäck.

fotboll/borlänge
– Vi för en dialog med Stenströms agent, Per Jonsson, och i första hand kommer Stenström hit en vecka och tränar i januari. Sedan får vi se om det blir en förlängning och ett kontrakt i slutändan.
– Filip har inte gjort så många inhopp i Malmö FF:s A-lag, men jag såg honom i en träningsmatch mot Glasgow Rangers då han spelade i 90 minuter. Och det såg riktigt bra ut och jag har sett honom i Malmös U21-lag och där har han också varit bra, fortsätter Kallbäck.

21-årige Filip Stenström har Gideonsbergs FF som moderklubb, men värvades 2009 från Västerås SK till Malmö FF.
– Det är stor konkurrens i Malmö på mittbackspositionen och han har haft svårt att ta en plats där, men i superettan skulle han definitivt vara en förstärkning, säger Kallbäck.
Stenström har spelat 19 matcher med Sveriges U17-landslag och 6 lands-kamper med U19-landslaget.

Sedan tidigare är det klart att Mariehamns Marcus Olofsson ska träna med Brage under januari. Olofsson har tillhört Mariehamn, som spelar i högsta finska ligan, sedan 2009.
– Marcus är klubblös i dag och vi kommer att testa honom förutsättningslöst, så får vi se vad det kan ge, säger Kallbäck.
Marcus Olofsson har Söderhamn som moder-klubb och är vänsterbreddare, han har gjort 109 matcher med Mariehamn, varav 71 från start mellan åren 2009–2012.
Det Brage främst söker nu inför säsongen 2013 är en vänsterbreddare och en mittback, kanske har klubben hittat rätt i de här två spelarna.
Håkan Eriksson