Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mockfjärdshus AB begär rekonstruktion

Under dagen har Mockfjärds AB lämnat in en begäran om företagsrekonstruktion till tingsrätten. Trots ökad försäljning har skenande kostnader lett till en ohållbar ekonomisk utveckling för företaget.

Försäljningen har gått bra för Mockfjärdshus, ifjol förväntades de öka sin försäljning med nästan 200 procent.

Det är högtryck i husbranschen överlag och många villor byggs, den högkonjunkturen inom branschen har smittat av sig även på Mockfjärdshus som har sålt mer än någonsin i år.

Men samtidigt så har de drivit flera stora bostadsprojekt i Stockholm.

– Vi blev tvungna att spränga i marken i samband med dessa projekt, det har lett till att våra kostnader har skenat iväg och vi har det tillfälligt svårt att få ihop ett sunt kassaflöde på grund av detta, berättar VD Mikael Hellgren.

Under tisdagen lämnades en begäran om företagsrekonstruktion in till tingsrätten och kronofogdemyndigheten informerades. I nuläget berörs inga anställda.

Mikael Hellgren menar att de lockades att ta på sig för många stora projekt när de fick förfrågningarna, och insåg för sent att de inte har en tillräcklig organisation eller kassaflöde som krävs för att klara av det.

– Därför drar vi i handbromsen och väljer att göra en rekonstruktion. Vi kommer att överlåta våra större flerbostadsprojekt till byggfirmor och fokusera på det vi är bra på, det vill säga att skapa personligt anpassade villor för privatpersoner, säger han.

Han förklarar vidare att Mockfjärds Hus har en stor orderstock och många förfrågningar. Företaget har ambitionen att slutföra alla pågående villa-projekt och fortsätta försäljningen av villor.

– Det var en dyr läxa och det är lätt att vara efterklok, men nu vet vi vad vi ska och inte ska göra. Vi ser ändå ljust på framtiden, säger Mikael Hellgren.

Läs mer om Gagnef här.

Ladda hem nya versionen av DT:s Iphone-app här

Ladda hem nya versionen av DT:s Android-app här