Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mockfjärdstjej ny vd på Gagnefbostäder

Erika Hellman blir ny samhällsbyggnadschef i Gagnefs kommun och samtidigt vd på Gagnefbostäder.
- Det är skönt att komma hem, säger Erika, som är uppvuxen i Mockfjärd.
I dag arbetar hon på Trafikverket i Borlänge.

- Jag är en dotter av bygden. Nu återvänder jag åtminstone i arbetet, säger Erika Hellman.
Den tidigare på tjänsten, Rolf Olérs, har redan slutat sin tjänst som samhällsbyggnadschef. Däremot sitter han kvar som vd på Gagnefsbostäder tills Erik Hellman börjar efter nyår.
- För vår del avgjorde det att hon har en bred kompetens. Vi är en liten kommun, det finns höga krav på att vara generalist. Erika är just specialist på att vara generalist. I arbetet ligger mycket framtidsarbete, säger kommunchefen Bertil Stoltz.
Det var ett tiotal personer som sökte tjänsten, och nu blev det alltså Erika Hellman, som fick den.
Hon är uppvuxen i Mockfjärd, där hennes föräldrar fortfarande bor kvar. Erika Hellman bor i dag i Borlänge och arbetar på Trafikverket, där hon jobbat som upphandlingschef. Hon har också arbetat på Försäkringskassan. Hon har både teknisk och ekonomisk utbildning.
- Visst är det lite av hemvändarkänsla. Jag återvänder åtminstone i arbetet, säger Erika som bor kvar i Borlänge.
Nu får hon ta tag i en del bostadsfrågor, kommunen hoppas på inflyttning vid Ikeaetableringen i Borlänge.
- Vi måste vara på tårna nu. Gagnef är en bra boendekommun. Det måste vi stärka oss mera som, säger Erika, som inte utesluter att hon själv blir hel hemvändare.
Gagnefsbostäders styrelse har ännu inte tagit det formella beslutet om att Erika Hellman blir vd. Det tas den 16 december.

PER EKLUND
070-635 61 48
per.eklund@daladem.se