Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Modern och hetsig jazz

Jakob Norgren bjuder på modern jazz tillsammans med Jonas Kullhammar.

Barytonsaxofonisten Jakob Norgren har komponerat musiken och han är också arrangör och producent. Han spelar också sax och klarinett i sitt eget storband som är ett kompositörsdrivet band fristående från institutioner.

Musiken är modern, nutida jazz där gränserna är vida och utrymme för solisterna där tenorsaxofonisten Jonas Kullhammar hörs allra mest. Bland övriga solister kan nämnas Mats Äleklint, trombon, Jonne Bentlöv, flugelhorn, Peter Fredman, altsax och Kai Sundquist, klarinett.

Glöm traditionellt storbandssound. Det här är något annat, även om storbandsrötterna finns där som en stadig grund att bygga något nytt och med modern arkitektur på.

Det är tätt, ofta nästan lite hetsigt i tonen. Solisterna och då inte minst Jonas Kullhammar får briljera och ta sin tid. Och det finns tid. Albumet rymmer bara sex kompositioner, som är mer som musikaliska satser än som låtar.

Det låter bra på skiva, men jag kan tänka mig att det låter ännu bättre live och den som bor i närheten av Borlänge kan höra Jakob Norgren Jazz Orchestra feat. Jonas Kullhammar, den 14 september då Borlänge Jazzklubb startar höstsäsongen på Liljan. Bandet är värt att lyssna på för här finns den moderna och nutida jazzens själ koncentrerad.