Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora allt längre bort från playoff

Annons

Mora spelade med största sannolikhet bort chanserna till spel i förkvalsserien när de blytungt föll mot Asplöven i Luleås Coop Arena med 1–3.

Mora uppträdde uddlöst och Asplövens målvakt Joni Puurula hade inga större besvär att avvärja Moras anfallsspel.

– Det är både surt och bittert och vi har inte marginalerna på vår sida, den här gången heller, säger Moras tränare Patric Wener.
– Så här har det sett ut i stort sett hela säsongen, spelmässigt är vi minst lika bra som de flesta lag i den här serien. Men vi har för få karaktärer som vill ta skitjobbet och trafiken framför kassen och då gör vi det lätt för målvakten.
– Men vi får inte ge upp, utan så länge vi har chansen ska vi gå för det. Och vi tänker göra en bra avslutning, fortsätter Wener.
Asplöven fick en bra start på matchen med 1–0 efter knappt fem minuters spel, ett skott från vänstra tekningscirkeln som letade sig upp i Daniel Hansens kryss.
Efter den kallduschen så jobbade sig Mora in i matchen och sista tio minuterna av första perioden var Moras helt och hållet.

Därför trodde nog de flesta i Coop arena att Mora skulle göra ett kvitteringsmål i den andra perioden. Men i stället så tilldömdes Asplöven ett straffslsag som Patrik Bergström snyggt satte bakom Daniel Hansen.
2–0 och en rejäl uppförsbacke.
Men Mora fortsatte att trycka på och efter ett frilägesmiss av Mikael Zettergren tryckte i stället Tobias Ericsson in returen till 2–1 och plötsligt såg det lite hoppfullare ut.
Men Asplöven skulle få ytterligare en straffchans i tredje perioden sedan Kalle Ekelund kastat klubban och tagit bort en målchans.
Och Patrik Bergström satte även sin andra straff, den här gången bakom Ervins Mustukovs som bytte av Hansen på straffen.
– Kalle Ekelund sträckte fram klubban och tappade den i kollision med Asplövenspelaren. Jag tyckte inte det var någon straff, säger en prövad Patric Wener.

Mora gav dock inte upp utan fortsatte att trumma på men Asplöven lyckades hålla undan, trots ett skottövertag för Mora med 31–28.
– Vi driver på och skjuter och har många fler avslut, men skotten går antingen över eller utanför. När vi dessutom har folk bredvid målet i stället för framför, så blir det svårt att göra mål. Men nu får vi lägga den här matchen bakom oss och titta framåt i stället.

Håkan Eriksson