Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora avgjorde i slutminuten

Mora gjorde sin plikt och besegrade jumbon Karlskrona med 5–2.
Men det var segt från början och det var inte förrän i slutet av matchen som det lossnade på allvar.
Faktum är att segern satt hårt åt, vid ställningen 3–2 och en minut kvar hade Karlskrona en puck i stolpen och i spelvändningen efteråt punkterar Mora matchen med 4–2 i tom bur.
– Första perioden var inte bra, andra och tredje ändå godkända, sammanfattar Moras assisterande tränare Roger Johansson.

– Vi gjorde en bra bortamatch mot Örebro senast, även om det inte blev några mål, och vi hade snackat om att ta med den insatsen till matchen mot Karlskrona. Men vi kommer inte igång och jag är besviken på hur vi genomför första perioden, vi spelar inte fullt ut och får för långt lag.
– Men för en gångs skull får vi med oss lite flyt i sista perioden och jag tycker vi vinner rättvist, säger Roger Johansson.
Visst var det en rättvis Moraseger, det vittnar inte minst skottstatistiken 37–24 om.

Förutom segern gladde också att Mora gjorde två mål i powerplay, det var en månad sedan sist det blev mål i den spelvarianten.
Andra perioden fortsatte ungefär som den första med Mora i förarsätet, men nog borde Mora gjort något mål till på 16 skott än det enda som Johan Alcén gjorde i powerplay. Lägen saknades inte, men Mora var lite stukat efter fem raka förluster och självförtroendet var inte det bästa inför den här matchen.

Men den här segern satt naturligtvis skönt och nu har Mora fortfarande en bra chans att ta sig till förkvalserien.
I Karlskrona-lägret var besvikelsen stor, även om de inte har något att spela för.
– Vi är absolut inte nöjda, vi borde kunna bjuda upp bättre och vi måste upp ett snäpp bättre allihop. Vi spelar bra på hemmaplan, men nu gäller det för oss att hitta ett bra bortaspel också. Inte minst med tanke på det kvalspel vi har framför oss, så av den anledningen var det här en viktig match för oss. Men vi drar på oss för många utvisningar som förstör för oss, säger Karlskronas assisterande tränare Torbjörn Karlsson.

Håkan Eriksson