Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora-back tvingas lägga av

Efter drygt tre säsonger i Mora IK, 89 matcher och sex hjärnskakningar tvingas nu backen Patrik Andersson lägga av, endast 23 år gammal.

Annons

Sex hjärnskakningar på tre och ett halvt år blev för mycket för Patrik Andersson.
I samråd med läkare och sportchefen/tränaren Patric Wener kom beskedet på onsdagen att han lägger av med ishockeyn.

Droppen som fick bägaren att rinna över var matchen mot Oskarshamn den 18 oktober. Patrik fick på nytt en smäll i huvudet.
– Det kändes inte helt hundra i huvudet efteråt. Man ska inte behöva vara 23 år och ha men för livet av de här smällarna, säger Patrik till Mora IK:s hemsida.
När beslutet väl var taget säger han:
– Det är skittufft att ta det här beslutet, ishockeyn har ju varit hela ens liv. Allt man tränat och kämpat för försvinner ju bara. Men innerst inne är det alltid hälsan som går i första hand. Skulle jag fortsätta spela och åka på fler smällar kommer det inte att sluta bra, det kommer att bli allvarliga konsekvenser. Vi har kommit till den nivån när det börjar bli farligt.

Även om den aktiva karriären är över så siktar Patrik Andersson på att fortsätta inom hockeyn, kanske som tränare.
– Jag går i de tankarna, men just nu är det bara chockartat allting. Jag kommer att ta det lugnt ett tag framöver och tänka igenom vad jag vill göra. Men självklart vill jag hålla på med någonting inom hockeyn, det är ju det jag kan.

Gunnar Bäcke/DT