Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora-förvärvet tvåa i världscupen • Även Engström tvåa

I går eftermiddag presenterades Hanna Seppas som nyförvärv i IFK Mora.
Ett par timmar senare åkte hon in som tvåa vid världscuptävlingar på rullskidor i Norge.
- Placeringen var bra, men jag hade hoppats på en annan känsla i kroppen, säger Seppas.

IFK Mora SK har sedan tidigare ett mycket starkt damlag; klubben har vunnit SM-guld i stafett de tre senaste säsongerna.
Och nu vässas konkurrensen om platserna i laget ytterligare då 24-åriga Hanna Seppas kommer att åka i Moradressen den kommande vintern.
Seppas kommer från småländska Tenhult, och har de senaste säsongerna tävlat för Eksjö SOK, men hon bor i Östersund.
- Vi har bara varit två som elitsatsat i Eksjö, och det var lite svårt med supporten på tävlingar. Därför började jag fundera på att gå över till en större klubb. Och då kändes Mora som ett mycket bra alternativ, så jag tog kontakt med klubben och de var intresserade, säger Seppas.

Hur mycket kommer du att träna tillsammans med din nya klubb?
- Jag kommer att vara med på klubbens träningsläger, och jag kommer att åka till Sälen för att vara med på det läger som klubben har där nu. Dessutom bor ju många av Mora-åkarna i Östersund, säger Seppas som var fyra och sjua på SM i vintras, och har dessutom representerat Sverige vid tävlingar i Skandinaviska Cupen.
Mora-förvärvet är dessutom mycket vass på rullskidor, och i går åkte hon in som tvåa vid världscuptävlingen i norska Aune bara 12 sekunder bakom hemmaåkaren Vibeke Skofterud.
- Vi avslutade med en tuff backe, och jag var med Vibeke fram till att backen började. Men när vi gick in i början av backen fick jag frossa, så jag valde att ta det lite lugnare och då tappade jag kontakten med henne. Men mot slutet av banan kändes det bättre igen, och då åkte jag ifrån de som var i min klunga, och jag tog in på Vibeke, men jag nådde inte ikapp. Men totalt sett är jag nöjd med placeringen.
Hur mycket satsar du på rullskidor kontra längdåkning?
- Jag är längdåkare och lägger upp träningen för det. Men rullskidåkningen är ett bra komplement, och det är roligt att tävla även på sommaren, säger Mora-förvärvet från Norge.
I herrklassen i världscupen slutade även Moras Joakim Engström på andra plats. Engström var 21 sekunder bakom vinnaren Anders Svanebo, Stockvik.
De svenska landslagsåkarna fanns på plats för att åka ett 24 kilometers rullskidlopp, och här blev det svenska segrar genom Charlotte Kalla och Marcus Hellner.
Dala-Flodas Jens Eriksson slutade nia.


MÅRTEN LÅNG
023-475 28
marten.lang@daladem.se
Världscupen, rullskidor
Damer, 17 km masstart: 1) Vibeke Skofterud, Norge, 41,55,9, 2) Hanna Seppas, Mora, +12,6.
Herrar, 24 km: 1) Anders Svanebo, Stockvik, 50,40,3, 2) Joakim Engström, Mora, +21,3, 6) Robin Norum, Umeå, +58,9.
Toppidrettsveckan:
Damer: 1) Charlotte Kalla, Tärendö, 1.07,23,2, 2) Marit Björgen, Norge, +4,3, 3) Ida Ingemarsdotter, Åsarna, +2,23,7, 4) Sandra Hansson, Rustad, +2,27,0, 7) Sara Lindborg, Östersund, +3,27,9
Herrar: 1) Marcus Hellner, Gellivare, 1.00.08,3, 2) Johan Olsson, Åsarna, +0,4, 3) Öystein Pettersen, +7,5, 6) Anders Södergren, Östersund, +21,4, 7) Mats Larsson, Åsarna, +22.5, 9) Jens Eriksson, Dala-Floda, +37,8