Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora hämtar back från SHL

Oscar Bäcklin tvingas lämna Mora efter bara två månader i klubben. Ersättaren är dock redan klar – han heter Anton Karlsson och kommer närmast från Linköping.
– En defensiv back som gillar att täcka skott, säger Moras tränare Patrik Wener.

Annons

Han värvades från division 1-klubben Kallinge/Ronneby så sent som i våras. Nu står det klart att 23-årige Bäcklin lämnar klubben på grund av personliga skäl.
– Jättetråkigt att det blev så, säger Patrik Wener som redan gjort klart med en ersättare.
– När jag fick beskedet att Oscar inte skulle bli kvar ringde jag till Linköping och hörde efter. Johan Hemlin erbjöd sig att låna ut Anton Karlsson resten av säsongen, vilket kändes bra då jag haft lite koll på honom sedan tidigare, plus att han var den spelartypen vi sökte.

Den 20-årige Karlsson, som är fostrad i Boro/Vetlanda, har tillhört LHC:s organisation sedan 2010. Förra året spelade han mestadels i klubbens J20-lag, men hann även med att bli utlånad till Vita Hästen och göra SHL-debut med sitt Linköping. 20-åringen ser fram emot att spela med Mora i vinter.
– Det ska bli riktigt kul att komma till MIK, det är en klassisk klubb där det finns en stor hockeykultur.

Vad vill du bidra med?
– Jag är i grund och botten en defensiv back som gillar att spela uppoffrande och täcka skott, så det är de kvalitéerna jag ska bidra med, säger Karlsson och fortsätter prata om förväntningarna på kommande säsong:
– För egen del hoppas jag att ta ytterligare kliv i utvecklingen, och jag tror Mora är en klubb där jag har ypperliga möjligheter att göra det.

Hur långt kan Mora IK räcka 2013/2014?
– Målet är att ta en plats i kvalserien, det känns inte som ett orealistiskt mål.

Anton Karlsson beräknas ansluta till Moras trupp fredagen den 9 augusti.

Mikael Falkk/DT