Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora har fortfarande chansen till playoff

Annons

Mora fick en gratischans att nå förkvalserien i och med att Karlskrona slog Oskarshamn i lördags.
Men då måste man till att börja med slå Troja/Ljungby i kväll i Sunnerbohov.

– Det är bara seger som räknas, säger Moras tränare Patric Wener.
– Det blir tufft naturligtvis eftersom Oskarshamn i de tre matcher som återstår måste förlora två matcher och tappa poäng i den tredje. Men så länge det finns hopp finns det tro.
– Men när vi nu får en till chans så måste vi till varje pris försöka ta den också, säger Wener.
Mora vann de två första matcherna mot Troja med 4–2 och 2–1. Men senast lagen möttes vann Troja i FM Mattsson Arena med 3–2.
– Vi spelade inte dåligt i den matchen, men just då var vi inne i en dipp på fem matcher och den matchen var en av dem. Det har väl inte gått speciellt bra på slutet heller, men vi har lovat varandra att försöka avsluta serien på ett bra sätt. Sedan får vi se hur långt det räcker.

Det är främst målskyttet som sviktat för Moras del, de skjuter mest av alla lag i allsvenskan. Men riktningen är det lite si och så med.
– Vi borde gjort betydligt fler mål, men det är självförtroendet som inte varit det bästa. Och det är klart att det sätter sig i huvudet på killarna när puckarna inte trillar in, men vi tjatar inte om det för då får det motsatt effekt, säger Patric Wener.
– Som vanligt gäller det för oss att driva på mål och få trafik framför deras målvakt. Just den delen med att ta skitjobbet framför mål måste vi bli betydligt bättre på.
Som vanligt när det gäller Mora den här säsongen är det flera spelare borta på grund av sjukdomar och skador.
– Gasper Kopitar är magsjuk, Jonathan Johansson, Sonny Karlsson och Tony Söderman är skadade och ingen av dessa åker med till Ljungby, säger Patric Wener.
Vem som står i mål, Daniel Hansen eller Ervins Mustukovs, tas ut på förmiddagens värmning i Sunnerbohov.

Håkan Eriksson