Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora jagar playoffplatsen

Moras tog sista chansen att knipa playoffplatsen till kvalserien. Laget tog en säker seger borta mot Troja/Ljungby med 4–1, samtidigt som Oskarshamn förlorade mot Almtuna.
– Med rejält flyt kan det gå vägen, säger Mora-tränaren Patric Wener.

I och med Moras seger och Oskarshamns förlust skiljer nu bara tre poäng mellan lagen. Oskarshamn har just nu den sjunde och sista playoffplatsen till kvalserien men med två matcher kvar flåsar Mora i nacken. Än är inte slaget över.
– Så länge möjligheten finns måste vi ju tro på det, men vi ska ha rejält flyt, säger Patric Wener.
Höll ni koll på Oskarshamns match?
– Vår materialare och naprapat höll koll och rapporterade till oss. Men vi sa ingenting till spelarna under matchen, vi ville fokusera på vår match.

Första perioden mot Troja/Ljungby präglades av spel fram och tillbaka och det var hemmalaget som höll i taktpinnen. Men det var Mora som gjorde målet. Peter Nolander fick på ett bra skott som satt högt bakom Christoffer Bengtsberg i hemmamålet.
– Att få första målet var viktigt, det behöver vi oftast.
I andra perioden tog Mora över spelet. Jonas Westerling hade ett skott i stolpen och Jens Holmström kom sopren från nästan halva planen utan att få ordning på avslutet. I stället kunde unge backen Lukas Bengtsson sätta, sitt första allsvenska mål, i powerplay i slutet av perioden.
– Kul för Lukas att få sätta det målet och han fick med sig pucken hem också. Det känns bra att vi har juniorer som kan kliva fram.

Mora hade bra kontroll i den tredje perioden och när Jens Holmström bjöds på ett nytt friläge revanscherade han sig och satte dit 3–0-pucken. Hemma- laget reducerade och tryckte på i slutet, men Daniel Hansen storspelade i målet och räddade Mora flera gånger om.
– Daniel var otroligt bra och han har växt för varje match. Annars var grovjobbarna bäst idag, säger Patric Wener och nämner bland annat Henrik Olsén, Jonas Westerling och Jens Holmström.
Tobias Ericsson kunde sätta 4–1 i tom kasse och Mora säkrade en imponerande seger. Det enda negativa var att Patrik Andersson åkte på en rejäl smäll i tredje perioden och flög in med fart in i sargen.
– Han slog i knät och haltar men det är för tidigt att säga hur illa det är.

Joakim Mattsson