Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora lånar center från Frölunda

Mora söker nya spelare, främst i Nordamerika, men har kommit fram till en kortsiktig lösning. Centern Gustav Rydahl, 19, lånas in från Frölunda i lördagens match mot BIK Karlskoga.

Annons

– Vi tar den här matchen först, så får vi se om han trivs med oss och vi med honom. För honom själv kanske det bästa vore att få mycket speltid hos oss i stället för som nu snitta sex minuter per match i Frölunda, säger Moras klubbdirektör Peter Hermodsson.
– Vi tittar efter ett par nya spelare, oavsett om Rydahl blir här längre. Det bästa vore förstås att ha honom här resten av säsongen, men det går nog inte Frölunda med på. Med tanke på alla skador vi har, så är det okej om vi får låna honom ibland, säger Mora-coachen Patric Wener.

I hemmamötet mot Karlskoga blev det förlust 2–4, i en som vanligt stökig match mellan lagen.
– De spelar på sitt eget vis. Det gäller att stå pall både fysiskt och mentalt, sedan ska man kunna lira också, säger Patric Wener om lördagens möte.

Efterspelet till Moras två bortdömda mål mot Timrå i tisdags är inte över än.
Under fredagen ska tränarna Patric Wener och Roger Johansson ha ett möte med måldomaren.
Peter Hermodsson påpekar att Mora inte kommer att få några poäng oavsett vad som kommer fram, men väljer ändå att gå vidare.
– Vi har det är mötet för att bena ut om det möjligen är fel på utrustningen, eller vad det kan bero på att måldomaren inte ser att pucken går in, säger Hermodsson.
– Det här är för framtiden, poängterar också Patric Wener.

Det var upprörda känslor i Mora-lägret direkt efter matchen och även dagen efter.
– Två solklara mål. Om vi vunnit matchen hade vi legat tvåa, så det är klart det känns frustrerande, säger Wener bestämt.
– På Mattias Becks mål, den tar i innerstolpen högt upp och studsar ut, går det inte att se på målkamerans film om det verkligen är mål, men på Jonathan Hartys där ser man att pucken är inne, menar Peter Hermodsson och får medhåll av Wener.

Under onsdagen pratade DT med domarchefen Tomas Torsbrink, som är den ende som får uttala sig i de här frågorna. Han menade då att måldomaren gjorde rätt efter att Torsbrink själv studerat sekvenserna.
– Men har Mora IK en film som de ser att det blir mål på, så vill jag gärna se den.
Den har MIK skickat till Torsbrink.

Jörgen Wåger/DT