Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora överkört i Lindab Arena

Rögle hade innan mötet mot Mora i Lindab Arena en svit på åtta raka vinster på hemmaplan.
Frågan var om Mora skulle spräcka den sviten och själva ta sin första fullpoängare på sex matcher.
Svaret blev att Rögle tog lagets nionde vinst efter en femetta över MIK.

– Rögle var ju som Formel 1-bilar där ute, medan vi var dåliga framför båda kassarna. Vi var alldeles för bekväma där, sa Patric Wener till Viasat.
MIK-coachen sa inför matchen att nyckeln till seger var att stå emot Rögles förväntade anstormning i början. Det gick sådär.
I fem minuter fick Mantas Armalis hålla nollan. Rögles Jakob Lilja bröt in framför MIK-målvakten, som räddade första läget, men där Kelsey Tessier rakade in returen i öppen kasse.
Målet videogranskakades dock först innan det godkändes.
2–0 kom tre minuter senare och mardrömsstarten var ett faktum.
– Det är två försvarsmissar som de gör mål på. Vi vet ju om att de är heta i början och det måste vi vara beredda på, sa Mikael Zettergren till Viasat i den första periodpausen.
Zäta har haft det tungt den senaste tiden och fick börja som 13:e forward. Han kom in efter halva första perioden och blev en injektion hos gästerna.

Det var mycket Rögle första 20, men MIK kom tillbaka i slutet av perioden och skapade några chanser, dock utan att få utdelning.
Det fick i stället Rögle i andra perioden också. 3–0 kom efter tre minuter, efter att Emil Lundberg tappat pucken och MIK åkt på en spelvändning. Backhandskottet ur dålig vinkel borde dock Armalis ha tagit.
När 4–0 kom, ett snyggt mål från hemmalaget, byttes Armalis ut och Marcus Högberg kom in. Han fick hålla nollan i drygt tio minuter.

I tredje skapade MIK flera chanser innan reduceringen kom i numerärt överläge. Ett mycket snyggt mål av Jonas Westerling, efter fint förarbete från Lukas Bengtsson och Mikael Wikstrand.
Det är väl det som MIK får ta med sig från Ängelholm.
– Alltid nåt positivt, sa Wener och blickade genast fram emot lördagens hemmamatch mot Karlskrona.

Jörgen Wåger/DT
jorgen.wager@dt.se