Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mora överlägsna i toppmötet

Det förväntade toppmötet mellan KAIS och Tyresö blev istället en klang och jubel-föreställning för hemmalaget.
- Tyresö hade släppt in 18 mål innan matchen och vi gör 13 idag, säger Moras tränare Peter Wallin efter segern med hela 13-4.

Efter en lite trevande förstaperiod med bortaledning 2-1 var det Mora för hela slanten. Ett varierat och kreativt anfallspel kompletterades med ett felfritt och uppoffrande försvarsarbete. Dessutom storspelade Simon Bergström mellan stolparna för Mora. Tyresös killar började hänga med huvudena alltmer ju längre matchen led.
– Vi rättar till en del smådetaljer efter första och det är egentligen andraperioden som är grunden till dagens seger. Skönt också att vi kan spela ut i hela sista perioden, menade Peter.

Det var många som var riktigt bra i KAIS denna match men bäst av alla var nog ändå Joakim Pettersson. Han var magnifik över hela banan och hans delikata diagonalpassning som låg bakom Eric Westlunds 9-4 mål var matchens höjdpunkt.
– Det gick bra för mig idag men det kan fortfarande gå bättre. Det var en riktig stark laginsats och alla sliter verkligen för varandra, säger en nöjd Joakim Pettersson.
– Nu har vi sex raka utan förlust och bra att vi kunde spela ut på hemmaplan. Idag tycker jag faktiskt att grabbarna förtjänade att spela inför en större publik, avrundade en glad Peter Wallin.

Ola Mopers